Annons

Knappa förluster för Ystads IF

Ystads IF hade verkligen goda chanser till poäng i båda de svåra bortamatcherna i Växjö men kammade ändå noll.
Sport • Publicerad 15 januari 2006

Förlorade med 9– 11 mot både Globen och Växjö KK. YIF:s insatser var faktiskt en bra bit över de förväntningar som ställdes inför den här helgens inledning av kvalspelet.

– Just nu känns det oerhört tungt att förlora båda matcherna, säger Rickard Persson i YIF-laget. Vi kan absolut inte vara nöjda med det här. Kanske med någon dags distans finns det mycket positivt att glädjas över. Inte minst då resultaten, men det får vi se då. Vi var faktiskt mycket nära att knipa poäng i båda matcherna.

Annons

Matcherna i Växjö betecknas kanske som de svåraste i kvalserien. Smålandslagen har ju spelat ut samtliga motståndare under hösten och vunnit samtliga matcher. Nu fick de dock riktigt motstånd av ett segerhungrigt ystadlag som var klart mycket bättre än väntat. Tidigare besök i Växjö har inte sett så här bra ut. Resultat över 6 300 och 6 500 poäng tror jag aldrig YIF varit i närheten av tidigare. Därför känns det snöpligt för laget som hade chansen på bästa tänkbara start i kvalserien.

Mot Globen kanske det var längst ifrån att bli poäng. Efter en miserabel inledning och 0– 5 i nacken så trodde man på ett snabbt avgörande. Då syntes absolut ingenting som gjorde att man skulle öka optimismen.

Andra seriens 1 636 gjorde dock att YIF gick ikapp till 4– 6, men tappade omgående till 6– 9. Här fanns chansen till poäng, men ett av banparen tappade med futtiga åtta käglor och i stället för 10– 10 blev det alltså 9– 11. Dock hade YIF något bättre slagresultat än Globen 6 351– 6 339.

Matchbäst var Tomas Johansson på 908 poäng. Tomas Johansson hade fortfarande julkänning i kroppen. Hans bästa julklappar kom nog denna lördag. För hans insats i den andra matchen var ännu bättre än den första. 959 efter en start på 277 och 264 poäng. Synd att hans insats inte hjälpte laget totalt sett.

Mot Växjö KK hade YIF ledningen med 4– 1. Andra serien hade laget lite otur. Förlorade samtliga banpar med ganska små marginaler, men en snabb resning i tredje serien ledde laget till 8– 7 med en serie kvar.

– Här såg det riktigt bra ut. Kurt Söderlund/Paul Lindkvist fick snabbt övertag med 100-talet poäng och det såg ut att räcka till 10– 10, säger Rickard. Tyvärr började de tappa på slutet liksom jag och Chris och återigen föll vi med 9– 11.

Ser man till slagpoängen borde YIF vunnit. 6 535– 6 325 talar egentligen för sin egen del. Men så är det här spelsättet.

Thomas Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons