Annons

Knappast ett gäng nollor

Noll förluster, noll oavgjorda och därmed noll tappade poäng på 16 seriematcher. Det var suveränen Lövestads facit i sjuan i fjor. Sviten är lika imponerande som den blir svår att upprepa i division 6.
Sport • Publicerad 25 januari 2006
Vinstmaskin! Spelarna i Lövestad visar stolt upp hur många av deras matcher som slutade oavgjort respektive med förlust i fjor. Frågan är länge tränaren Göran Lasson och hans grabbar lyckas hålla i segersviten, när laget nu ska tampas i division 6. BILD: SPRISSE NILSSON
Vinstmaskin! Spelarna i Lövestad visar stolt upp hur många av deras matcher som slutade oavgjort respektive med förlust i fjor. Frågan är länge tränaren Göran Lasson och hans grabbar lyckas hålla i segersviten, när laget nu ska tampas i division 6. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

– Det blir tuffare i år. Det är klart att det kommer en förlust i sexan. Man måste vara realist, säger Göran Lasson, tränare i Lövestad.

Göran Lasson tog över Lövestad inför förra säsongen och har alltså inte förlorat en enda poäng i seriesammanhang i klubben ännu.

Annons

– Jag har aldrig varit med om det förut och jag har inte hört talas om någon annan som gjort det heller, säger Lasson om den fantastiska säsongen 2005.

Under våren hade Lövestad god hjälp av Johan Wall, som styrde och ställde i sjuan med sin briljanta teknik och speluppfattning. När han sedan försvann till YIF under sommaren var det nog inte många som trodde att Lövestad skulle fortsätta sitt segertåg ända till serieslutet. Fanns det någon, så hade denna någon helt rätt.

– Allt gick perfekt förra året. Det var väldigt lätt att vara tränare. Johan Wall tillförde mycket under sin tid här, inte minst tempot under träningarna. Och när han försvann var det andra som klev fram, säger Göran Lasson.

Lövestads fjorårsfacit går att upprepa hur många gånger som helst utan att det tappar i värde. Laget blandade uddamålssegrar med storsegrar i vad som kan betraktas som en felfri och historisk bedrift.

Även om säsongen 2005 inte ska glömmas bort måste den ändå läggas åt sidan. Sugandet på segerkaramellerna måste vara till ända och suktandet efter framtida framgångar måste få ta plats.

– Det betyder nog rätt mycket för självförtroendet att vi vann alla matcher förra året, men vi får inte gå runt och tänka för mycket på det. Som nykomling är man alltid försiktig, men vi ska i alla fall inte trilla ur sexan. Vi siktar på att hamna i mitten, säger Göran Lasson.

Med en förhoppning om att Lövestad ska bli ytterligare ett snäpp bättre i år börjar nu vandringen mot comebacken i division 6. Duktige Magnus Olsson i målet och det starka försvarsspelet blir viktiga för laget även i år.

Dessutom gäller det att man bibehåller den goda stämning och moral som blev kännetecken för Lövestad i fjor.

– Har man en bra sammanhållning så föder det framgångar, säger succétränaren Lasson.

Vi får se om något lag lyckas bryta Lövestads segersvit kommande säsong. Först ut att försöka blir Kivik på vackra Solevi IP den 14 april.

Annons

Ulf Gummesson

0411– 55 78 72

ulf.gummesson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons