Annons

Krafth på väg till Grekland –aktuell för spel

Emil Krafth kan vara aktuell för spel i kvällens VM-kvalmatch i fotboll borta mot Grekland.
Högerbacken har lämnat Sverige för att åter ansluta till landslagstruppen, bekräftar landslagschefen Stefan Pettersson.
Fotboll • Publicerad 8 september 2021
Emil Krafth.
Emil Krafth.Foto: Christine Olsson/TT

Krafth spelade hela matchen när Sverige slog Spanien med 2–1 i torsdags, men lämnade sedan VM-kvaltruppen för att bli pappa för andra gången.

Det var ovisst om 27-åringen skulle hinna tillbaka i tid till kvällens kvalmatch borta mot Grekland, men så verkar det nu bli.

Annons

– Jag har suttit i möten så jag vet inte om han har landat än, men han är åtminstone på väg, säger Sveriges landslagschef Stefan Pettersson till TV4:s Fotbollskanalen.

Huruvida Emil Krafth kommer att starta matchen i Aten är upp till Janne Andersson. I går öppnade förbundskaptenen för att vänta länge på sitt förstaval på högerbacksplatsen.

– Emil visade så bra form senast att jag gärna vill ha med honom. Vi får läsa av vad som händer. Kommer han ganska tidigt ökar chanserna att han startar, annars kanske han kan vara med och komma in, sade Janne Andersson.

Grekland–Sverige har avspark klockan 20.45 i kväll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons