Annons

Kristianstad får VM-semifinal

Kristianstad drog vinstlotten. I går kom beskedet att en av semifinalerna i VM 2011 kommer att spelas i den nya arenan. Malmö eller Kristianstad? Svaret blev Kristianstad.
Sport • Publicerad 7 november 2009

Sent i går eftermiddag kom beskedet om vilken ort som fick den andra semifinalen i handbolls-VM 2011.

Bengt-Åke Kjell, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Kristianstad, var förstås nöjd med utfallet.

Annons

– Det här är verkligen jätteroligt. Att få vara med och avsluta VM med en av semifinalerna känns stort. Det är som grädde på moset till allt det andra. Räknar jag rätt i hastigheten får jag det till att totalt 18 VM-matcher kommer att spelas i Kristianstad, säger han.

Speldatum för semifinalen i Kristianstad är den 28 januari.

– Vi räknar förstås med mycket folk. Men vilka lag som spelar vet vi ju inte förrän två dagar innan, säger Bengt-Åke Kjell. Det är sedan tidigare klart att Malmö blir spelort för VM-finalen och en av semifinalerna.

Och Malmö var även aktuellt för den andra semifinalen. Men Kristianstad lyckades övertyga VM-organisationen om att den ska spelas i den nya arenan.

Övriga nyheter i spelschemat är att Skövde och Kristianstad blivit av med sina matcher i den så kallade mellanrundan.

Detta efter påtryckningar från det internationella handbollsförbundet.

– Det handlar om en praktisk detalj. Vissa lag ska inte missgynnas av långa resor. Därför lägger man inte ut någon match i mellanrundan här eller i Skövde. Men nu fick vi en semifinal i stället, så vi har ingen anledning att klaga, säger Bengt-Åke Kjell.

Anders Thell
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons