Annons

Kulusevski tillbaka – men Arsenal utökade svit

Guldbollenvinnaren Dejan Kulusevski var tillbaka i spel igen, efter en muskelskada, när Tottenham tog emot serieledaren.
Då visade Arsenal klassen och vann med 2–0.
Fotboll • Publicerad 15 januari 2023
Dejan Kulusevski (vit tröja) i nickduell med Arsenals Gabriel.
Dejan Kulusevski (vit tröja) i nickduell med Arsenals Gabriel.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Efter matchen lyckades en åskådare sånär sparka Arsenals Aaron Ramsdale i ryggen när målvakten skulle hämta sin handduk vid sidan av målet. Spelare och ledare hjälpte Ramsdale därifrån.

– Det hör inte hemma i fotbollen, säger han i intervjun i Viaplays sändning.

Annons

Dejan Kulusevski har dragits med en lättare muskelskada i baksidan av låret den senaste tiden och har inte spelat sedan annandagen mot Brentford. Efter tre missade matcher var svensken tillbaka i spel igen och var med från start i hemmamatchen mot London-rivalen Arsenal.

"Total kontroll"

Serieledaren, som inför matchen hade en förlustfri svit på elva matcher, hade ett stort spelövertag i första halvlek och gjorde då också två mål. Efter en knapp kvart sköt Bukayo Saka ur snäv vinkel och Tottenhammålvakten Hugo Lloris schabblade in bollen i eget mål.

I den 36:e minuten sköt lagkaptenen Martin Ødegaard ett långskott som letade sig in i Tottenhammålet. Det var norrmannens åttonde Premier League-mål den här säsongen, han leder lagets interna skytteliga före Saka och Gabriel Martinelli, båda sju mål.

– Vi hade det totalt under kontroll under första halvlek och förtjänade målen. Vi kunde också ha gjort fler, säger Ramsdale.

Första sedan 2014

Tottenham tog över allt mer av spelet i den andra halvleken och Kulusevski fick mer att göra på sin högerkant. Bland annat fick han på ett skott som dock gick en bit utanför. Tottenhampressen avtog utan att man lyckats göra något mål och Arsenal kunde ta sin 15:e Premier League-seger för säsongen och utöka den förlustfria sviten till tolv matcher.

Det var också Arsenals första seger borta mot Tottenham sedan 2014.

– Det var på tiden och det känns väldigt bra, säger Ødegaard i tv-intervjun.

Avståndet ner till ligatvåan Manchester City är nu åtta poäng.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons