Annons

Lagen klara för "Drömmarnas match"

Årets basebollsäsong i USA är fortfarande inte helt spikad, och med nya höga siffror över smittade av covid-19 ökar oron över hur eller om den förkortade säsongen ska spelas.
Men proffsligan MLB har åtminstone bekräftat att en match blir av – den så kallade "Drömmarnas fält"-matchen i Iowa.
Baseboll • Publicerad 2 juli 2020
Den lilla arenan i Dyersvill, Iowa, där "Drömmarnas fält"-matchen ska spelas. Arkivbild.
Den lilla arenan i Dyersvill, Iowa, där "Drömmarnas fält"-matchen ska spelas. Arkivbild.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Matchen ska spelas på den lilla anläggning i Dyersville, Iowa, som byggdes för inspelningen av Hollywoodfilmen "Drömmarnas fält" 1989 – och som ligger vid ett majsfält. MLB hade planerat bygga läktare med plats för 8 000 åskådare, men med tanke på den pågående pandemin kan läktaridén skrotas.

Det har länge varit klart att Chicago White Sox, som spelar en viktig roll i filmen, ska var det ena laget. Men coronan har satt stopp för de tänkta motståndarna New York Yankees, och amerikanska medier uppger nu att St Louis Cardinals är klara för spel i matchen, som ska ingå i seriens spelschema.

Annons

Matchen var sedan tidigare planerad till den 13 augusti, om det blir det datumet vet vi först när årets spelschema släpps, vilket är tänkt att ska under den här veckan, eller nästa.

Årets säsong blir förkortad till 60 omgångar med matchstart 23 juli, då utan åskådare på läktarna.

"Drömmarnas fält" från 1989 handlar om en bonde, spelad av Kevin Costner, som bygger en basebollplan i sitt majsfält efter att ha hört röster. När planen är färdig kommer hans pappas avlidna basebollhjältar från 1919 års White Sox dit och spelar. Åtminstone i hans drömmar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons