Annons

Lagkaptenen utvisad – då small det för Rögle

Rögle fick stopp på Växjös svit och hindrade därmed gästerna från att ta klivet upp i serieledning.
Två gånger om small det i powerplay och båda gångerna satt Växjö-kaptenen Erik Josefsson i utvisningsbåset.
– Jag är så klart inte nöjd, säger han.
Ishockey • Publicerad 4 mars 2023
Erik Josefsson. Arkivbild.
Erik Josefsson. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Färjestad hade besegrat Skellefteå och Växjö hade därmed läge att gå upp i serieledning. Men i Ängelholm gick Växjö, som hållit nollan i tre av sina fyra senaste matcher, 2på pumpen med klara 4–1.

Vid både 1–0 och 3–1 satt lagkapten Erik Josefsson i utvisningsbåset.

Annons

– De kom ut hårt och jag åker på en "puck out" som är onödigt av mig. Då gör Rögle mål och får en perfekt start på matchen. Sedan gör de mål i bytet efter också, summerar han själv.

Vid ställningen 2–0 gav Robert Rosén knappt halvvägs in i slutakten matchen ny nerv. Minuter senare visades Josefsson ut på nytt. Han reagerade kraftigt på domarens beslut.

– Jag ska åka förbi Daniel Zaar när han crosscheckar mig och min klubba flyger upp, den touchar vid hans hjälm. Det är inte utvisning på honom, men som domare kan man ju se lite till vad som ledde till vad. Jag är så klart inte nöjd med den utvisningen, och sedan gör de mål och vi får en rejäl uppförsbacke vi inte hämtar oss från.

Just Daniel Zaar gjorde sedan 4–1 i öppen kasse.

Växjö och Skellefteå har lika många poäng, men Skellefteå leder SHL på bättre målskillnad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons