Annons

Landgren siktar på ny medalj

Ystadskillen David Landgren, som numera tävlar för Malmö, har kommit hem från USA för att försöka försvara sina två medaljer från fjorårets SM. I onsdags lyckades han göra om bravaden att ta silver på 400 medley och i morgon skall han försöka fullborda uppdraget genom att ta brons på halva distansen.
Sport • Publicerad 4 juli 2002

Men innan dess simmar han final på 200 bröst på fredag. - Jag är rätt nöjd med placeringen på 400 medley. Däremot hade jag hoppats på lite bättre tid trots att jag nu "persade" med två sekunder, berättar David Landgren som än en gång fick se sig slagen av Micke Jacobsson, Täby. Vilket silver värderar du högst? Det i fjor eller årets? - Det i fjor var väl mer överraskande. men å andra sidan skulle jag i år försöka försvara det. Så det är lite svårt att jämföra. Jag är väldigt nöjd med båda, säger David som redan på fredag simmar en ny final, 200 bröst. - Jag hade nionde tid efter försöken men kvalade sen in som sjua efter semifinalerna, säger David som även här satte nytt personligt rekord. - Jag vågar inte lova på medalj eller så utan hoppas bara att kunna pressa tiden ytterligare. En ny medalj kan det däremot bli i morgon då David förhoppningsvis är i final på 200 medley (försök i dag). - Jag tog brons i fjor och hoppas ta en ny medalj i år. Gärna av högre valör. I varje fall hoppas jag kunna "persa "även här. Det var länge sen senast på den här distansen. Mitt personbästa, 2.10 "och låga" satte jag för övrigt just här i Landskrona 1998 i ett junior-EM-kval. Så det är på tiden att den tiden förbättras. Tilläggas kan att ytterligare en sydöstskånsk simmar i förskingringen, Maria Öberg har kvalat in till final som sexa på 200 fritt på fredag med tiden 2.04,67. Maria tävlar numera för Poseidon i Lund.¶

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons