Annons

Landslagsdebut för 36-årige Andreas Cederholm

Sydöstra Skåne har som sagt inte många bangolfklubbar kvar men det är inte liktydigt med att det inte finns duktiga spelare. Nu på måndag beger sig till exempel Tomelillabon Andreas Cederholm till finländska Lahti för att delta i VM!
Tomelilla • Publicerad 8 augusti 2015
Andreas Cederholm från Tomelilla gör landslagsdebut vid 36 års ålder. Han ska representera Sverige vid VM i bangolf senare i augusti.
Andreas Cederholm från Tomelilla gör landslagsdebut vid 36 års ålder. Han ska representera Sverige vid VM i bangolf senare i augusti.

– Jag blev faktiskt lite överraskad och förvånad även om jag gjort bra ifrån mig i min elitserieklubb Uppsala de senaste säsongerna. Det är ju inte så vanligt att man gör landslagsdebut vid 36 års ålder, säger Andreas Cederholm.

För drygt tio år sedan gjorde Cederholm sitt första framträdande i Malmö bangolfklubb i elitserien. Han blev klubben trogen under flera säsonger innan han i samband med att familjen fick tillökning två gånger om prioriterade lite annorlunda och lade bangolfen på hyllan.

Annons

– Jag hade ett uppehåll på två år efter tiden i Malmö och spelade bara lite sporadiskt i lägre sammanhang men nu gör jag min andra säsong i Uppsala. Jag hade saknat tävlingsmomentet så när de frågade mig inför förra säsongen tackade jag ja.

Redan under sitt första år i Uppsala gjorde Andreas Cederholm bra ifrån sig i Europacupspelet med en individuell tredjeplats och i år har han fortsatt leverera i elitserien. Tack vare detta belönades han med en VM-biljett.

– Jag är nog i mitt livs form så jag hoppas att jag kan pricka in formen ordentligt på VM. Målsättningen är att vi ska ta hem lagguldet i alla fall. Individuellt blir det svårare men om jag får till det på filtbanorna kan det gå bra där också.

Den fyra damer och sju herrar starka svenska VM-truppen beger sig till Finland redan på måndag. Sedan väntar en dryg veckas förberedelser med träning tre hel- och fem halvdagar innan mästerskapen avgörs 19–22 augusti.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons