Annons

Landslagsledaren hyllar André

Riksmästaren André Lindgren från Sjöbo är trots sin unga ålder fast besluten på vad han vill med sin skyttekarriär.
Sport • Publicerad 23 november 2008

- Det hade varit väldigt kul att komma med i landslaget en dag, säger den 13-årige stortalangen.

Och då kunde hans triumf inte kommit lämpligare. På läktaren satt nämligen Paul Larm, landslagsansvarig i falling target. Och han gillade vad han såg.

Annons

- Absolut! André är en kille som vi har koll på. Det är för tidigt att spå om hur bra han kan bli, men kan han klara bytet från sittande till stående skytte så kan han nå långt.

Paul Larm var en av de första som gratulerade André Lindgren, och landslagsledaren har ett gott öga till skyttarna i sydöstra Skåne.

- På 80-talet var Skåne vaggan i landslaget, här fanns det massvis med bra skyttar. Sen gick det sämre ett tag men nu är dom på gång igen härnere i sydöst, och det är jättekul. Jag känner till många juniorer som har bra chans att ta en plats i landslaget, säger Larm och nämner i princip halva deltagarlistan från sydöst i nästa andetag. Så man kan lugnt påstå att det är en landslagsledare med koll!

Återstår att se vem som blir näste skytt i blågult från sydöst...

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons