Annons

Lidingöloppets tvåa fast i dopningstest

Friidrott • Publicerad 1 november 2022
Abdi Ulad, här under Lidingöloppet tidigare i år. Danske Ulad, som blev tvåa i Lidingöloppet, har åkt fast i ett dopningstest.
Abdi Ulad, här under Lidingöloppet tidigare i år. Danske Ulad, som blev tvåa i Lidingöloppet, har åkt fast i ett dopningstest.Foto: Anders Wiklund/TT

Danske OS-löparen Abdi Ulad har testats positivt för den förbjudna substansen trimetazidin och är tillsvidare avstängd från all träning och tävling.

31-åringen, som kom 23:a i maraton under OS i Tokyo förra året och blev tvåa i Lidingöloppet i september, berättar själv om det positiva dopningstestet på Facebook, skriver danska TV2 Sport. Han erkänner sitt brott och säger sig vara beredd att ta det straff han får.

Annons

Enligt Ulad själv tog han en tablett inte för att bli bättre utan för att "må bättre".

"Timmarna efter att jag tog pillret fick tankarna fritt spelrum och det gick upp för mig vilken fruktansvärd situation jag satt mig själv i", skriver Abdi Ulad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons