Annons

Lindahl tveksam till landslaget: En stoppkloss

Hedvig Lindahl börjar se slutet på landslagskarriären.
Detta bekräftar den nyblivna Atlético Madrid-målvakten för .
Fotboll • Publicerad 9 juli 2020
Tvåårsavtalet med Atlético Madrid är ingen garanti för att Hedvig Lindahl fortsätter spela i det svenska landslaget lika länge. Arkivbild.
Tvåårsavtalet med Atlético Madrid är ingen garanti för att Hedvig Lindahl fortsätter spela i det svenska landslaget lika länge. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter 18 år i fotbollslandslaget har Hedvig Lindahl varit med om att vinna VM-silver 2003, VM-brons 2011, OS-silver 2016 och VM-brons 2019.

Men snart är tiden i Blågult över, bekräftar 37-åringen för SVT.

Annons

– Jag känner att det har hänt så mycket. Det är en generationsväxling där det är andra som tar för sig och lite grann känner jag att jag blir som en stoppkloss, säger Hedvig Lindahl.

I tisdags blev Lindahl officiellt klar för spel i spanska Atlético Madrid. Detta efter en säsong i tyska storklubben Wolfsburg, som hon värvades till efter ett starkt VM i Frankrike där Sverige slutade trea. Parterna är överens om ett tvåårigt avtal, vilket innebär att hon står under kontrakt över de kommande internationella mästerskapen OS 2021 och EM 2022.

"Inte lika självklart"

Detta är dock ingen garanti för att Lindahl satsar vidare mot nya mästerskapsmedaljer.

– Samtidigt har jag pratat med en del spelare som säger att de gärna har kvar mig och att jag är viktig för landslaget. Är det mest positivt att jag är kvar i landslaget kanske jag är kvar men det är inte lika självklart för mig längre.

Lindahl säger att hon vill ha mer tid för familjen och att flytten till Spanien innebär längre resor hem till Sverige.

Tror på OS

Frågan är om hon kommer ha möjlighet att satsa hundraprocentigt på fortsatt spel i landslaget – men gällande OS i Tokyo är hon optimistisk.

– OS har jag sagt att jag spelar, så då får jag väl stå mitt kast. OS är en fantastisk upplevelse och jag tror vi har en bra chans där. Jag låter det vara osagt, men förhoppningsvis är jag med i OS, säger Lindahl.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons