Lingards dubbel sänkte Andorra

Jesse Lingards tre år långa måltorka i landslaget är över.
28-åringen slog till dubbelt när England besegrade Andorra med 4–0 i VM-kvalet i fotboll.
Fotboll • Publicerad 5 september 2021
Jesse Lingard firar efter dubbla mål mot Andorra.
Jesse Lingard firar efter dubbla mål mot Andorra.Foto: Ian Walton AP/TT

England spelade på Wembley i London för första gången sedan den tunga förlusten mot Italien i EM-finalen i somras.

Den här gången var det mer klang och jubel.

Manchester United-mittfältaren Jesse Lingard öppnade målskyttet i början av den första halvleken – men sedan dröjde ända till den 72:a minuten innan Harry Kane kunde dubblera ledningen på straff.

Därefter svarade födelsedagsbarnet Bukayo Saka först med en assist till Lingard innan han själv fastställde slutresultatet 4–0.

– Det var en perfekt Wembley-present för mig. Jag är väldigt glad för mottagandet som alla gav mig. Det betyder allt för mig, säger Saka enligt Reuters.

England toppar grupp I på klara 15 poäng, sex poäng före tvåan Albanien, som slog Ungern med 1–0 efter ett sent avgörande.

Gareth Bale ökade samtidigt på Wales chanser att nå VM-slutspel. 32-åringen noterades för ett hattrick när Belarus besegrades med 3–2.

Efter segern ligger Wales trea i grupp E, en poäng bakom Tjeckien och fyra bakom Belgien som har en match mer spelad.