Annons

Lundqvist hjärtopererad: "Gick bra"

Henrik Lundqvists säsong i Washington Capitals stoppades av ett hjärtfel.
Nu har målvaktsstjärnan opererats.
"Det tog ungefär fem timmar att få ordning på allt", skriver han på Instagram.
Ishockey • Publicerad 8 januari 2021
Henrik Lundqvist. Arkivbild.
Henrik Lundqvist. Arkivbild.Foto: Jim McIsaac/AP/TT

Efter 15 år i NY Rangers var det tänkt att Henrik Lundqvist skulle fortsätta NHL-karriären i rivalklubben Washington Capitals.

I mitten av december kom nästa besked: 38-åringen tvingas avstå spel under den kommande säsongen, som inleds den 13 januari.

Annons

Orsaken: Ett hjärtfel.

"Jag kommer inte att ansluta till Washington Capitals denna säsong. Efter många tester och samtal har det kommit fram att ett hjärtfel hindrar mig från att kliva på isen", skrev han på Twitter, där han även förklarade att det handlade om ett aortaklaffbyte.

På fredagen meddelar målvaktsstjärnan att han har opererats.

"Operationen gick bra. Det tog ungefär fem timmar att får ordning på allt", skriver Lundqvist på Instagram.

"De senaste dagarna har varit ganska galna men det känns som att jag är i bra händer. Varje dag är ett steg i rätt riktning."

Enligt Stefan James, som är professor i kardiologi vid Uppsala Universitet och överläkare på Akademiska sjukhuset, rör det sig om ett stort och komplicerat ingrepp.

Och frågan är om Lundqvist kan återuppta karriären efter operationen.

– Sannolikheten att komma tillbaka till en elitidrottskarriär är nog väldigt liten efter en sådan här operation. Det tar lång tid att återfå sin kraft och i knappa 40-årsåldern är sannolikheten väldigt liten, sade James till Radiosporten i slutet av december.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons