Lunnarp straffade Smedstorp i Glemmingecupens final

Sport • Publicerad 26 juli 2007
Lunnarp, i röda tröjor, och Smedstorp var sida vid sida efter 90 minuter av finalen i Glemmingecupen. Lunnarp vann till slut med 7– 6 efter straffar.bild: Mia BobzowFoto:

Det blev Lunnarp som gick segrande ur striden i Glemmingecupen. Efter ännu en match som fick avgöras på straffar vann Lunnarp med 7– 6 i finalen över Smedstorp.

– Vi låg under med 2– 0 i paus men bestämde oss att spela för vår heder i andra. Och det lyckades ju, även om det krävdes straffar. Sett till matchbilden och chanserna var det dock helt rätt lag som vann, tyckte Lunnarpstränaren Michael Högström.

Smedstorp hade tillfälligheterna på sin sida och utnyttjade de få chanser som gavs i första halvlek. Det gav en 2– 0-ledning i paus.

I andra började Lunnarp med att missa en straff men sedan tog övertaget ut sin rätt. Mitt i halvleken hade LBK kvitterat. Men trots att Smedstorp fick en spelare utvisad i samma veva lyckades inte Lunnarp få in något vinstmål före slutsignalen.

Precis som i de båda semifinalerna fick finalen avgöras på straffar. Och precis som i måndags för Lunnarps del omsattes samtliga fem elvameterssparkar i mål.

Smedstorp satte fyra av fem men den ena stod Lunnarps målvakt Magnus Olsson i vägen för och blev därmed något av matchhjälte.

I bronsmatchen mellan Glemmingebro och Borrby tog hemmalaget hem spelet med siffermässigt klara 5– 0 (3– 0).

– Inte för att jag vill förringa vår insats men Borrby kom med ett reservbetonat lag med flera ordinarie spelare borta. Men jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. Det är bara att hoppas att vi kan följa upp den här turneringen i seriespelet också, sa GIF-tränaren Mats Bladh.

Glemmingebro fick en kanonstart med 3– 0 redan efter en kvarts spel. Därefter blev spelet något försiktigare. I andra halvlek försökte hemmakillarna komma upp i nivå igen men lyckades inte riktigt mobilisera samma geist. Dock spädde man på ledningen två gånger.

Tremålsskytten Tobias Brandt förtjänar extra beröm, även för fint defensivt arbete och för att ha skött kaptensrollen på ett prickfritt sätt.