Annons

Lunnarp värvar YA-cuphjälte

Lunnarps BK tog sig upp i division 4 i och med den övertygande serievinsten i division 5.Nu rustar man för nästa säsong. Hammenhögs målmaskin Mattias Olsson är klar för klubben.
Fotboll/Lunnarp • Publicerad 18 november 2017
Mattias Olsson är bland annat stark i luften. Foto: Bass Nilsson
Mattias Olsson är bland annat stark i luften. Foto: Bass Nilsson

Mattias Olsson är 30 år och har länge varit en av de mer tongivande spelarna i Hammenhögs IF. I somras spelade han en stor roll när laget vann YA-cupen efter straffseger över Liga 06 i finalen.

I Lunnarp småmyser man över nyförvärvet.

Annons

– Det är ett jävligt bra nyförvärv. Han är exakt den spelartyp vi ville ha. En central forward med erkänt bra målsinne. Han var högst upp på vår önskelista, säger Lunnarpstränaren Jimmie Andersson.

Att Olsson håller i division 4 har man kvitto på.

– Han var duktig i fjor när Hammenhög låg i fyran. Över huvud taget har han varit en av de mer tongivande spelarna i Hammenhög i flera år, säger Jimmie Andersson.

Passar han bra in hos er?

– Väldigt bra. Han är i samma ålder som många andra i laget. Jag tror att detta kan bli lite som en nytändning för honom dessutom. Han har länge varit bra, men jag tror att det finns ännu mer att ta ut av honom, säger Jimmie Andersson.

Utöver Olsson har Lunnarp gjort klart med 19-årige Ali Asshar, som närmast kommer från IFK Simrishamn. Jimmie Andersson hoppas på fler spelare i just den ålderskategorin, eller ännu yngre.

– Vi vill ha ett slagkraftigt juniorlag i år, så jag hoppas på fler unga spelare, säger LBK-tränaren.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons