Annons

Lustig: "Hur ska jag kunna sova nu?"

Han anklagades för skådespeleri och provocerande målfirande.
Nu kan Mikael Lustig räkna med att "få tillbaka" nästa gång AIK och Hammarby drabbar samman.
Fotboll • Publicerad 20 september 2020
Mikael Lustig sprang förbi Hamarbys bänk innan han firade sitt 3–0-mål med sina lagkamrater.
Mikael Lustig sprang förbi Hamarbys bänk innan han firade sitt 3–0-mål med sina lagkamrater.Foto: Claudio Bresciani/TT
Mikael Lustig tycker att Mohanad Jeahze borde fått rött kort efter att ha måttat sitt huvud mot honom i halvtid.
Mikael Lustig tycker att Mohanad Jeahze borde fått rött kort efter att ha måttat sitt huvud mot honom i halvtid.Foto: Claudio Bresciani/TT

Nabil Bahoui och Paulos Abraham må ha visat vägen för AIK med var sitt mål och assist – men den som alla helst ville prata med efter den övertygande 3–0-segern mot Hammarby var Mikael Lustig.

Högerbacken slog till med mötets sista mål i den 77:e minuten men hamnade i fokus redan i halvtid. Detta då Hammarbys Mohanad Jeahze, ny från Mjällby, sköt en boll hårt i rumpan på den svenske landslagsmannen, onödigt med tanke på att domare Mohammed Al-Hakim blåst av den första halvleken kort före.

Annons

– Jag får ett skott på mig när domaren har blåst. Klart man går dit och bröstar upp sig lite, säger Lustig som inte var glad över att bli träffad.

Jeahze bad inte om ursäkt utan viftade undan Lustig med en huvudrörelse varpå Lustig tog sig för ansiktet och gick undan.

– Så klart att han inte träffar mig jättehårt, jag tror domaren ser den men eftersom det står 2–0 så låter han den gå.

"Borde varit rött"

TT: Vad tycker du det borde renderat i?

– Det är ju inte jättefarligt. Men uppsåtet är ju att han ska försöka dra en lätt skalle i ansiktet på mig. Jag har inte läst domarreglerna för i år men jag skulle tippa på att det borde vara rött, säger Lustig.

I Hammarbylägret uppfattades situationen annorlunda.

– Jag vet inte vad han (Lustig) gör... Han går mot Mohanad, vår vänsterback, och så gör han något med huvudet. Han gör något skådespel, jag tycker det är lite pinsamt, säger Jeppe Andersen.

Även Jeahze tycker att Lustig överdrev.

– Jag vet inte, han börjar spela över. De leder med 2–0 och han tar tillfället i akt. Han kom emot mig, men jag står på mig.

Varnas av Hammarbybacken

Vänsterbacken tillägger att Lustig försökte psyka honom i hela den första halvleken, och hans bild av honom blev knappast bättre när Lustig efter sitt 3–0-mål sprang förbi Hammarbys bänk och firade vilt med AIK:s avbytare och tränare.

Annons

– Han kommer få tillbaka nästa år. Det är upp till var och en (hur man vill fira) men jag tror det kommer slå hårt tillbaka.

Mikael Lustig tar dock varningen med ro och replikerar när han får höra om Jeahzes utspel:

– Åh nej! Hur ska jag kunna sova nu? Haha, nej men det är kul. Det är sådant som triggar i gång en.

TT: Du firade inte lite väl nära Hammarbys bänk för att retas lite?

– Det gjorde väl ingenting att deras bänk var före vår, men hade vår bänk varit först hade jag inte löpt till Hammarby. Det hade jag absolut inte gjort, säger Lustig.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons