Annons

Lyckad helg förPeder Fredricson

Tidigare kallades Peder Fredricsons OS-häst magisk men nu är det ryttaren själv, Peder som närmast får kallas magisk efter sina ritter i Linköping, Flyinge och i Holland.
Sport • Publicerad 7 november 2006

Peder Fredricson. Sydöstskånes OS och VM ryttare gör nu sin bästa säsong någonsin. En andraplacering i Grand Prix-klassen i Linköping, två veckor senare vinnare i Swedehorse i Flyinge.

I helgen vann Peder Grand Prix-hoppningen i Wierden i Holland och blev även meetingvinnare i ett mycket välrenommerat startfält.

Annons

– Det här är min absolut bästa säsong någonsin, berättar Peder.

I OS och VM tävlade Peder H&M Magic Bengtsson, han är nu på väg att säljas. Men Peder står inte utan material. Han har nu två Grand Prixhästar som är i toppform hemma i stallet i Grevlunda.

Dessutom har han hingsten Maloubet de Pleville, den 6-åriga hingsten som vann Swedehorse i Flyinge för ett par veckor sedan och dessförinnan blev han tvåa i Grand Prixklassen i Linköping med Collen. – Prissumman i Linköping för min andraplacering var 160000 kronor men den fryser nog inne, tillägger Peder.

Prispengarna var runt två miljoner i Linköping men det är inget som Peder har fått ta del av ännu. Peder skulle ha fått 160000 kronor efter andraplaceringen i Grand Prix-klassen.

Malin Baryard Johnsson vann och hennes prispengar 260000 kr har också frusit inne.

Bolaget som arrangerar Linköpings Horse Show har gått i konkurs.

Linköping Horse Show arrangerades för andra året och den svenska och europeiska eliten var på plats. Förhoppningarna var stora att det skulle bli mycket publikintäkter men publikintresset var inte så stort och för en dryg en vecka sedan sattes bolaget i konkurs av Linköpings Tingsrätt.

Självklart är Peder besviken att ha blivit snuvad på en så stor prissumma men de sista helgernas framgångar har säkerligen varit plåster på såren,

I Wierden tävlade Peder Lavito, Kricket du Hequet och Maloubet de Pleville.

Redan första dagen tog Peder en fjärdeplacering med den unga hingsten Kricket i 1.30-klassen. Med Lavito blev det också en fjärdeplacering i 1.35 och Peder red nollrundor med båda hästarna.

Annons

På fredagen hoppade Peder Lavito också i en 1.35 runda och även här blev det en felfri ritt som uppvärmning inför lördagens Grand Prix-klass som gick i 1.50.

I Grand Prix-klassen red Peder felfritt i både grundomgång och omhoppning med Lavito och vann med en knapp sekunds marginal till andraplacerade Judith Vetker från Holland som red hästen Chicago.

Förutom Grand Prix-segern blev Peder även meetingvinnare.

Det blir ingen vila för Peder och hans hästar som redan nu i helgen tävlar i Strömsholm. Där han även ska tävla Lisens hästar. Lisen är gravid och tävlar inte längre. Om ett par veckor tävlar Peder i Olympia i England.

Lavito och Colleen ägs till häften av Peder och Maloubet ägs helt av Lisen och Peder.

Maloubet var också med i Holland för att lära sig och han gjorde fina rundor.

Gerd Cronestål

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons