Annons

Lyckan i Gröstorp varar länge

Gröstorps IF:s säsong har varit full av succé. Och man fick kröna den med ett avancemang till division 5, en historisk framgång. ”Vi har aldrig varit högre än division 6 förut så vi är extremt glada”, säger tränaren Victor Klang.
Gröstorp • Publicerad 14 oktober 2019
Gröstorps IF avancerade till division 5 efter ett jättedrama borta mot Yngsjö.
Gröstorps IF avancerade till division 5 efter ett jättedrama borta mot Yngsjö.

Ett par dygn efter avancemanget var lyckan ännu stor i Gröstorps IF. Victor Klang förklarade att han inte smält intrycken och glädjen ännu och förmodligen kommer segerns sötma smaka ljuvt bra länge till.

Fattas bara annat. Gröstorp har gjort en strålande säsong och tog sig till semifinal i YA-cupen, varefter man tog en kvalplats till division 5 och där var man bäst när det gällde. I avgörandet mot Yngsjö i lördags behövde man minst göra två mål efter att Yngsjö rivstartat och gått upp till 3–0. Tremålsunderläget hade sänkt många lag, men årets Gröstorps IF är inte ett sådant. Man reducerade på straff och skickade in avgörande 3–2 med cirka fyra minuter kvar.

Annons

– Det var väldigt mycket glädje där, men det gällde ju att organisera upp det i slutminuterna också så vi inte skulle åka på något onödigt baklängesmål. När allt sedan var klart och allt släppte så var det känslor åt alla håll, berättar Victor Klang.

Själv har Victor Klang bestämt sig för att följa med laget upp i femman. Huruvida resten av spelartruppen resonerar likadant återstår att se.

– Vi är en liten familjär klubb och det kan nog locka spelare hit till den gemenskapen vi har här. Men samtidigt vet vi att det finns andra klubbar på den nivån som har bättre förutsättningar än vi att attrahera spelare.

Men just nu är det lite tidigt att sia om vilka spelare Gröstorp kan locka till sig. Dels har man just spelat klart säsongen och dels vill man nog njuta lite till av framgångarna.

– Vi har visat att man med små medel kan nå ett avancemang. Det känns kul.

Ulf GummessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons