Annons

Maja Stark 25:a på Augusta: ”Blev lite för ivrig”

Maja Stark från Abbekås blev näst bästa svensk när den tidernas första damtävling avgjordes på Augusta National i USA. Maja fanns bland de 30 spelare som tagit sig till slutrundan och gick runt banan på 77 slag, fem över banans par.
Golf • Publicerad 7 april 2019
Maja Stark från Abbekåis blev näst bästa svenska spelare på Augusta.
Maja Stark från Abbekåis blev näst bästa svenska spelare på Augusta.

Maja Stark har upplevt sina största dagar i sitt golfliv. Hon var med i det historiska startfält (totalt 72 spelare från hela världen) som kvalificerat sig för att spela Augusta National Women´s amateur. Av de sex spelare från Sverige som ställde upp var det bara Maja och Beatrice Wallin som lyckades ta sig till finalrundan; de övriga klarade inte cutten.

Maja gick finalparet på 77 slag och slutade på en delad 25:e plats.

Annons

– Det var väldigt roligt att det var så mycket folk och tittade och det var kul att spela Augusta men det blev lite stressigt ibland. Jag började bra men sen blev jag lite för ivrig vid några tillfällen och då blir tekniken lidande, säger Stark till förbundets hemsida efter ronden.

Bästa svenska blev nu Beatrice Wallin, som gick runt på 71 slag, ett under banans par. I totalen slutade Wallin på par vilket räckte till en delad sjundeplats.

– Jag väldigt nöjd med att ha gått ett under par på Augusta. Överlag är jag nöjd med mitt spel. Ibland kommer man i tuffa lägen och då blir det jobbigt här på Augusta, speciellt runt green, men jag fick i några birdies på slutet, berättar Wallin till Svensk Golf.

Finalronden inleddes med att fyra legender inom damgolfen, Annika Sörenstam, Nancy Lopez, Se Ri Pak och Lorena Ochoa slog varsin drive från första tee innan första tävlingsbollen slog ut. Ett känslosamt ögonblick och en fin inledning på den första tävlingsronden för damer på Augusta National någonsin.

När spelarna väl kom ut på banan var det den amerikanska världsettan Jennifer Kupcho som gick ut i ensam ledning. Kupcho har spelat strålande golf hela veckan och lördagen var inget undantag.

Hennes eagle på det 13:e hålet var starten på en makalös avslutning där hon gick fem under par på de sex sista hålen. Sammanlagt gick Kupcho runt Augusta National på 67 slag, dagen bästa score, och därmed den bästa någonsin av en damspelare under tävling.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons