Annons

Majas spurt gav Sverige en femteplats

Det var mycket tack vare Abbekåstjejen Maja Starks fina avslutning som det svenska damjuniorlandslaget tog en meriterande femteplats i JVM i Kanada. Maja gick de sista 18 hålen fyra under par.
golf • Publicerad 14 september 2018
Maja Stark, Abbekås GK, har tidigare varit med om att ta lag-EM-guld. Den här gången blev det en femteplats i VM.
Maja Stark, Abbekås GK, har tidigare varit med om att ta lag-EM-guld. Den här gången blev det en femteplats i VM.Foto: ANNA WAHLGREN

Det svenska laget med Maja Stark, Ingrid Lindblad och Ester Fagersten spurtade alltså fint den sista dagen och klättrade i resultatlistan. Femteplatsen, bland 19 lag, blev till slut ganska klar eftersom flera av de andra lagen tappade konceptet och fick se sina scorer smulas sönder.

Samtliga tre spelare i ett lag spelar individuellt men det är de två bästa resultaten på varje hål som räknas till lagtävlingen. Den fjärde och sista dagen bidrog Maja Stark i mycket hög grad med fem birdies och tolv par. Hon gjorde bara en enda bogey, på 14:e hålet.

Annons

68 slag var Majas bästa notering under tävlingsdagarna på Camelotbanan utanför Ottawa. De första tre ronderna hade hon 75, 70 och 73.

Lagmässigt var Sverige fyra under par totalt. Värdlandet Kanada hamnade på fjärde plats, tio under par. Sedan fanns tre lag som stod i särklass. Italien vann på -22, samma notering som tvåan USA. och trea blev Thailand på -21.

Fredrik SörenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons