Annons

Målkalas av Baskemölla

IFK Ystad tog en säker bortaseger i division 5 borta mot Anderslöv. Kvällens målfrossare var dock Baskemölla som tryckte till Glemmingebro med hela 8–0 i sexan. Kan det möjligtvis ha varit Baskes största seger någonsin i seriesammanhang?
fotboll • Publicerad 13 augusti 2020
Foto: Vegard Wivestad, Grøtt

Division 5 södra

Anderslöv-IFK Ystad 0-3 (0-3)

Annons

IFK Ystad hittade tillbaks till finliret och vinnarspåret efter den något trubbiga insatsen mot Öja senast. Borta mot Anderslöv visade man upp en helt annan skärpa framåt och var stundtals överlägset. 0-1 kom efter en kvart och några minuter senare rasslade det till igen. Innan man gick till paus var det utökat till 0-3.

- Precis som senast mot Öja var det otroligt stabilt bakåt, men vi var revanschsuget efter det offensiva debaclet i den matchen och det var mycket bättre nu. Vi hade faktiskt fler klara målchanser i andra halvlek än i första, men Anderslöv hade en fantastisk målvakt, sa IFK-tränaren Mikael Rasmusson, som tokhyllade hela sitt manskap.

Division 6 sydöstra

Köpingebro-Charlo 1-2 (1-1)

Det var en riktigt jämna match som utspelades i Köpingebro, där gästande Charlo till slut kunde vinna med 2-1 och därmed ta tredje raka segern.

- Vi var värda en poäng. Kryss hade varit mer rättvist, sa Köpingebros tränare Ola Morén.

Det var mycket kamp ute på planen. Hemmalaget inledde bäst och tog en tidig ledning. Halvvägs in i första kvitterade Charlo till 1-1, ett resultat som stod sig halvleken ut. Andra halvlek såg ut att bli mållös, men med fyra minuter kvar avgjorde gästerna.

- Det var en riktig krigarmatch. Inget skönspel direkt. I andra halvlek tycker jag att det är vi som trycker på, sa Morén som lyfte fram mittbacksparet Linus Jönsson och Alex Olsson.

Onslunda-Smedstorp 2-4 (1-0)

- Vi spelade riktigt bra i 70 minuter, sen tappade vi det, sa Onslundas tränare Lars Axelsson efter 2-4 mot Smedstorp.

Annons

Hemmalaget var det starkare laget under första halvlek och tog ledningen redan efter tio minuter. Den ledningen stod sig till paus innan gästerna kvitterade på straff i inledningen av andra. Onslunda svarade direkt, men bara 30 sekunder senare hade Smedstorp på nytt kvitterat från elva meter. Mot slutet av matchen fullbordade Smedstorp sin vändning och vann med 4-2.

- Det är fjärde straffen på två matcher vi får emot oss. Det måste vi förbättra, sa Axelsson.

Glemmingebro-Baskemölla 0-8 (0-4)

Glemmingebro var totalt chanslösa mot Baskemölla och föll till slut med 8-0. I bortalaget dominerade anfallaren Suad Mujkovic som gjorde hela fyra mål.

- Han var riktigt bra. Vi lyckades inte få stopp på honom, sa Glemmingebros tränare Stefan Fredriksson.

Baskemölla tog ledningen redan efter sex minuter. Därefter gjorde Mujkovic ett äkta hat-trick fram till 4-0 vilket också blev halvtidsresultatet. Överkörningen fortsatte i andra och till slut blev det bortavinst med åtta bollar.

- Det var lite för många individuella misstag i dag. Men samtidigt hade vi en del skador, och det var lite nya spelare som fick spela på lite nya positioner, sa Fredriksson som gav extra beröm till Javad Ghorbani.

Brantevik-Borrby 0-0

Borrby hade inlett säsongen med att göra 14 mål på tre matcher. Men mot Brantevik lyckades de inte få in bollen, och matchen slutade mållöst. Brantevik skämdes inte för sin poäng.

- Jag tycker vi var värda tre poäng, sa Peter Ipsen, tränare i Brantevik.

Annons

Hemmalaget var också närmast att göra mål i första halvlek. Men trots ett friläge lyckades laget inte få in bollen. I andra halvlek var det Borrby som vaskade fram den bästa målchansen, men effektiviteten från lagen saknades och 0-0 stod sig matchen ut.

- Båda lagen skapar lite halvchanser men jag tycker att vi var närmast segern. Vi hade ett gudomligt försvarsspel i dag, sa Ipsen som lyfte fram målvakten Isaac Håkansson och mittbacksparet Sebastian Nilsson och Eric Andersson.

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons