Annons

Målpiggt IFK Ystad!

När IFK Ystad mötte Drott i serien i höstas skrevs slutresultatet till 24–31.24 mål gjorde IFK den här gången också – på en halvlek!
Sport • Publicerad 14 januari 2005
Sergo Datukashvili kommer allt mer och mer in i IFK Ystads spel. Mot Drott i går hittade han rätt åtta gånger.Bild: Bass Nilsson
Sergo Datukashvili kommer allt mer och mer in i IFK Ystads spel. Mot Drott i går hittade han rätt åtta gånger.Bild: Bass NilssonFoto: 

Efter den dubbla speltiden stannade siffrorna på 38–27. Även om tillställningen bar tydliga tecken på träningsmatch fanns det en del glädjeämnen.

– Ja, jag tycker att det här var en småtrevlig match. Vi hade en stark period i mitten av första halvlek med bra tempo, bra målvaktsspel och bra kontringsspel. Det var ju där vi avgjorde, sa IFK-tränaren "Proppen" Karlsson.

Annons

Drott var med i matchen fram till 12–10 efter en dryg kvart. Sedan sprang IFK ifrån till 17–10. Sjumålsförsprånget reducerades till fem bollar innan IFK gjorde sju raka mål och gick fram till 24–12.

Efter pausen avtog virvelvindarna i IFK:s anfallsspel en aning samtidigt som Drotts spel höjde sig från första halvleks uruselt till åtminstone hyfsat. Halmstadslaget åt in en del av försprånget men var ändå rejält i bakvattnet.

– Alltid skönt att vinna när man är inne i en tung träningsperiod men det här är ändå ingenting värt när det blir allvar av det i elitserien igen. Det går inte att jämföra träningsmatchen med elitseriematcher, fortsatte Proppen. Johann Bjarnarson och Per Ögren var två ungdomar som fick chansen när ett par ordinarie killar saknades och de tog för sig med två mål vardera.

Mest imponerade annars målvakten Philip Åkesson med 19 räddningar samt Sergo Datukashvili och Patrik Kvalvik, vart utvecklingkurvor fortsätter att peka uppåt. Både Sergo och Patrik har en avsevärt högre utdelningsprocent framåt jämfört med i början av säsongen.

– De är onekligen på gång båda två och har höjt sin kvalitet mycket den senaste tiden, bekräftar Proppen.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@allehandasyd.se

IFK Ystad-Drott 38–27 (24–14)

Y: Dalibor Doder 11(3), Sergo Datukashvili 8, Krzysztof Fatalski 6, Patrik Kvalvik 3, Johan Andersson 3, Johann Bjarnarson 2, Per Ögren 2, Carl-Johan Andersson 2, Fredrik Nilsson.

D: Tobias Küller 7(4), Diego Perez Marne 6, Henrik Andersson 5, Christian Eriksson 3, Tomas Eriksson 2, Per-Erik Pettersson 2, Per Loreby, Christoffer Johansson.

HANDBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons