Mané avgjorde toppmötet

Hårdsatsande Chelsea skulle visa att man är redo ta upp kampen med mästarlaget Liverpool i Premier League.
Det gick inte alls.
Sadio Mané fixade först en utvisning och gjorde sedan båda målen när Liverpool vann toppmötet på Stamford Bridge med 2–0.
Fotboll • Publicerad 20 september 2020
Sadio Mané nickar till och gör sitt första av två mål i 2–0-segern över Chelsea.Foto: Michael Regan/AP/TT

Efter en jämn och målchansfattig toppmatch så långt gick rullgardinen ned för hemmalaget Chelsea i första halvlekens sista minut.

Danske mittbacken Andreas Christensen slog armarna om Sadio Mané och brottade ned honom när han sprintade mot ett friläge.

Christensen fick syna det röda kortet, efter VAR-granskning, och direkt i andra halvlek avgjorde Liverpool:

Snabba mål

+ Bara fem minuter efter paus nickade Mané in Firminos perfekta inlägg i målvakten Kepa Arrizabalagas bortre hörn.

+ Fyra minuter senare missade den kritiserade Chelseamålvakten – som nu spekuleras vara på väg ut – ett spel med fötterna och Mané kunde rulla in 2–0.

– När han fick bollen så var det givet för mig att gå framåt och pressa och som tur var gjorde han ett misstag, sade Mané i Viaplays sändning om 2–0-målet.

Chelseamanagern Frank Lampard ville efteråt inte uttala sig om Kepa Arrizabalagas framtid och de rykten som finns att Edouard Mendy är på väg in från franska Rennes.

Efter 2–0 var matchen avgjord.

– Det var tufft i första halvlek, en svår match, men det blev lättare när de fick sitt röda kort, sade Mané.

Missade straff

Chelsea slutade fyra i Premier League i fjol, 33 poäng bakom Liverpool, och har värvat spelare för 2,3 miljarder kronor under sommaren – däribland tyska stjärnduon Timo Werner och Kai Havertz.

Werner fixade en straff i 75:e minuten sedan han fällts av Liverpools Thiago Alcantara, nyförvärvet från Bayern München som byttes in efter paus. Men Jorginho slog en svag straff som Liverpoolmålvakten Alisson kunde rädda.

Liverpool vann Premier League förra säsongen för första gången på 30 år och gjorde det i överlägsen stil, 18 poäng före Manchester City.

Efter en något skakig premiär, 4–3 mot nykomlingen Leeds, var söndagens seger en rejäl styrkedemonstration.

Även om Christensens utvisning gjorde Liverpools resa enklare än förväntat.