Annons

Marcus i topp med rykande färsk EM-medalj

Marcus Ahlm, handbollsspelare i IFK Ystad som stått i fokus under en längre tid. Nu är han tillbaka i Ystad och med en guldmedalj runt halsen är han förstås fortfarande het. I morgon är det elitseriedags igen för Marcus och IFK rivstartar borta mot Redbergslid.
Sport • Publicerad 5 februari 2002

Har du hunnit landa efter EM-guldet? - (skratt) Ja, jag tror det i alla fall. Var det inte nervöst att följa finalen från bänken? - Jo, det var riktigt nervöst. Jag var på väg in i första halvlek så det gällde att hålla igång hela tiden för man visste ju ald-rig om man skulle få spela. Och det blev ju inte mindre nervöst av det. Av TV-bilderna att döma verkade ni inte vara helt överens under er sista time out. - Det handlade om att Ljubo hade ett förslag och Lövet ett annat men jag tycker att vi kom överens till slut. Men sen blev det ju ändå en helt annan lösning på planen. Hur ser du på Tysklands bortdömda mål? - Det var ju ett regelbrott, helt klart, men Johan fick sitt straff. Dessförinnan hade det ju varit 40-50 regelbrott så om man ska hålla på och diskutera varenda ett så vet jag inte var vi hamnar. 2 Kenneth Dahlström, bowlare i Ystads IF. "Dala" vann YA-cupen sedan han slagit till med turneringens högsta poäng (726) just i finalen mot Martin Paulsson, Kulladal. YIF:aren vann YA-cupen för första gången 1993 och stod nu, nio år senare, som mästare igen. 3 John Månsson, badmintonspelare i Bollen. 17-åringen från Simrishamn har fått bevis för att han tillhör Sveriges mest lovande badmintonkillar. John finns med i den talanggrupp som landslagsledningen med spänning kommer att följa de närmaste åren. Slutmålet är OS i Peking 2008. 4 Martina Håkansson, bowlare i Pigall. Årets YA-cupbowling blev en framgångsrik historia även för Martina Håkansson. Talangen från Tomelilla åkte visserligen ut mot Kurt Söderlund, YIF, i 16-delsfinalen men kunde glädja sig åt att ta hem segern i damklassen. 5 Fredrik Petersen, handbollsspelare i IFK Ystad. Extra taggad efter ett U-landslagsläger och beröm av förbundskaptenen Per-Olof "Tjolle" Ström var den unge vänstersexan i härligt slag mot Team Helsinge. Fredrik gjorde åtta mål i träningsmatchen och visade att Alexander Hansen inte kan känna sig säker på positionen.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons