Annons

Marockanska fans drabbade av inställda VM-flyg

Många VM-törstande marockaner ser ut att få nöja sig med att följa sina fotbollshjältar från distans i kväll.
Flygbolaget Royal Air Maroc, som utlovade 30 extraflighter mellan Marocko och Qatar inför semifinalen mot Frankrike, har tvingats ställa in flera avgångar.
Fotboll • Publicerad 14 december 2022
Marockanska fans köar på flygplatsen i Casablanca för att ta sig till Qatar för kvällens VM-semifinal i fotboll mellan Marocko och Frankrike.
Marockanska fans köar på flygplatsen i Casablanca för att ta sig till Qatar för kvällens VM-semifinal i fotboll mellan Marocko och Frankrike.Foto: Stringer/AP/TT

I kväll spelar Marockos herrar, som första afrikanska landslag, VM-semifinal i fotboll mot Frankrike. Men den väntade anstormningen av marockanska fans har stött på patrull på matchdagen.

Det nationella flygbolaget Royal Air Maroc meddelade under dagen att man tvingats ställa in flera av de 30 extraavgångarna som man utlovat för att skeppa fotbollsfans från Casablanca till Doha.

Annons

"På grund av de senaste restriktionerna från qatariska myndigheter tvingas Royal Air Maroc meddela sina kunder att flighterna som drivs av Qatar Airways har ställts in" står det i ett utskick från flygbolaget, uppger nyhetsbyrån AFP.

En källa sade till AFP att runt 2 100 passagerare drabbats av de inställda avgångarna, och att 23 av de planerade flighterna fortfarande skulle gå som tänkt.

Det verkar också ha uppstått problem för de marockanska fans som tagit sig till Qatar. Flera supportrar som anlände till Doha redan i går uppger, enligt AFP, att Marockos fotbollsförbund lovat dem biljetter till kvällens semifinal, och att dessa skulle delas ut vid ankomst. Men att detta inte skett.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons