Annons

Mathias Jakobic kämpar på

Att konkurrensen är hård i IFK Ystad känner nog de flesta till. En som knappt har fått någon speltid är Mathias Jakobic, 24.
Sport • Publicerad 12 november 2002

På elva seriematcher har han endast fått spela 65 minuter. Kanske får han chansen i morgondagens elitseriematch mot Djurgården eller varför inte i söndagens retur mot danska Bjerringbro i EHF-cupen. - För min del är det bara att kämpa på. Säsongen är ju lång. Och säsongen har ju bara börjat, konstaterar Mathias Jakobic. Mathias fick hela förra säsongen förstörd på grund av en knäskada. Men i somras gjorde han comeback. Jakobic fick också beröm av IFK-tränaren Jan "Proppen" Karlsson som också menade på att Mathias var lite av ett nyförvärv i IFK. - Jag tyckte att det gick bra under försäsongen. Men tyvärr fick jag en spricka i handen precis innan Allehanda Open. En skada som innebar att jag var borta i två-tre veckor, påminner Mathias Jakobic. När väl elitserien drog igång var Mathias skadefri. Men så värst mycket speltid har det inte blivit. Å andra sidan är konkurrensen stenhård i IFK. Jakobic konkurrerar om en plats med Krzysztof Fatalski och Linus Nilsson. Och dessa är inte de lättaste att peta. Jakobic har faktiskt inte spelat någonting i IFK Ystads A-lag sedan förlustmatchen mot Wasaiterna. Då bänkades han efter 20 minuter. Besviken över att du inte får spela? - Det vill jag inte uttala mig om, säger han kortfattat. Vad har Jan Karlsson sagt till dig? - Att jag har kommit i kläm. Mathias Jakobic är inne på sin fjärde säsong med IFK Ystad. Under sin debutsäsong i IFK 1999/00 fick han spela kontinuerligt. Andra säsongen var det mycket upp och ner och under förra säsongen blev det alltså inget spel alls. Har du funderat på att lämna IFK Ystad? - Nej, aldrig. Har du haft några anbud från andra klubbar? - Innan säsongen började hade jag några anbud. Men från vilka vill jag inte säga, säger Mathias Jakobic. Så sent som i måndags fick han dock rejält med matchtid. Mathias var med i Ystapågarna när dessa förlorade i DM mot Stavsten (29-35). Här svarade Jakobic för tio av fullträffarna. - Men det kändes ovant att spela. Jag har ju inte spelat så mycket mot slutet, säger Mathias Jakobic. Nu ser Mathias bara framåt. I morgon, torsdag, gäller det Djurgården borta. Därmed återvänder Jakobic till sin gamla klubb. Men på den tiden hette klubben BK Söder. - Det ska bli jättekul. Jag har ju spelat med de flesta i laget. Djurgården var lite bleka när vi möttes förra gången. Men på bortaplan lär det blir svårare, menar Mathias Jakobic. Och på söndag är det alltså dags för returmöte mot danska Bjerringbro i EHF-cupen. IFK ska försöka att vända ett fyramålsunderläge, 23-27, till en sammanlagd seger. - Tyvärr drabbades vi av några märkliga domslut i det första mötet. Det kommer att bli tufft, men jag tror att vi har en god chans att vända, resonerar Mathias. Text: Johan Ohlsson

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons