Annons

Mbappé ny målkung i Paris Saint-Germain

Kylian Mbappé satte sitt 201:a mål för PSG på lördagskvällen och är nu klubbens bäste målskytt genom tiderna.
– Jag har alltid sagt att jag vill skriva historia i Frankrike, i huvudstaden, min stad, säger Mbappé.
Fotboll • Publicerad 5 mars 2023
Kylian Mbappé är numera Paris Saint-Germains bäste målskytt genom tiderna.
Kylian Mbappé är numera Paris Saint-Germains bäste målskytt genom tiderna.Foto: Franck Fife/AP/TT

Den franska superstjärnan Kylian Mbappé nådde rekordet på hemmaplan mot Nantes efter bara 247 framträdanden sedan han som 18-åring kom till Paris Saint-Germain (PSG) 2017. Då hade han redan en Ligue 1-titel med Monaco på meritlistan.

– Att spela i PSG, särskilt för mig som är parisare, det är speciellt. Om någon hade sagt till mig att jag skulle sätta rekordmålet med kaptensbindeln på mig hade jag inte trott det, säger 24-åringen efter matchen.

Annons

Den tidigare rekordhållaren Edinson Cavani, Uruguay, behövde 298 matcher och sju år innan han gjort 200 mål år 2020. Bland tidigare rekordhållare i klubben återfinns även Zlatan Ibrahimovic.

PSG ledde till en början med 2–0 över Nantes efter mål av Lionel Messi plus ett självmål av Nantes Jaouen Hadjam innan gästerna snabbt kunde kvittera genom Ludovic Blas och Ignatius Ganago.

2–2 i halvtid blev 3–2 till hemmalaget i 60:e spelminuten efter det att Mbappé spelat fram till Danilo Pereira.

Mbappés rekordmål gav sedan PSG 4–2 på stopptid. Efter matchen hyllades Mbappé under en prisceremoni till publikens jubel på Parc des Princes.

Resultatet ger PSG en ledning på 11 poäng i toppen av Ligue 1 före tvåan Marseille.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons