Annons

Mbappés besked: "Stanna är mitt enda alternativ"

Anfallsstjärnan Kylian Mbappé har meddelat att han inte kommer förlänga sitt kontrakt efter säsongen.
Men att lämna Paris Saint-Germain redan i sommar är inte aktuellt.
– Att stanna i PSG är mitt enda alternativ just nu.
Fotboll • Publicerad 15 juni 2023
Kylian Mbappé stannar i Paris. Åtminstone ett tag till.
Kylian Mbappé stannar i Paris. Åtminstone ett tag till.Foto: Michel Euler/AP/TT

Mbappé meddelade i förra veckan i ett brev till klubben att han inte avser att utnyttja den option i hans kontrakt som kan förlänga det vidare efter 2024.

Den franske superstjärnan kan därmed lämna hemlandet gratis nästa år, om han väljer att stanna kvar efter sommarens transferfönstret slagit igen.

Annons

Och så verkar det bli.

– Jag har redan svarat på den frågan. Jag har sagt att mitt mål är att fortsätta i klubben. Att stanna i PSG är mitt enda alternativ just nu, säger Mbappé.

Annars har det ryktats flitigt om en flytt till spanska storklubben Real Madrid, vars skyttekung Karim Benzema lämnat för spel i Saudiarabien.

24-åringen, som redan är en av världens främsta och bäst betalda fotbollsspelare, har fått motta kritik efter beskedet att han inte kommer förlänga.

– Jag trodde inte att ett brev kunde döda eller såra någon. Men det är inte mycket som överraskar mig längre. Jag kan ta allt det där. Folk kan snacka och kritisera mig. Men de känner inte till alla detaljer. Jag vet varför jag gör vad jag gör. Det är inga problem.

Han avslöjar även att Frankrikes president Emmanuel Macron försökt övertala honom att stanna i landet.

– Han vill att jag ska stanna i Paris och det är mitt mål så vi är på samma våglängd, säger Mbappé.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons