Annons

Mercedesbas sågar egna F1-bilen

Mercedes stallchef Toto Wolff sågar den egna bilen.
– Bilen är inte en fin bil, det är inte en bra bil, säger han efter det misslyckade kvalet i Miami.
Bilsport • Publicerad 7 maj 2023
Mercedesförararen Lewis Hamilton har svårt att få till det i Miami.
Mercedesförararen Lewis Hamilton har svårt att få till det i Miami.Foto: Lynne Sladky/AP/TT
Toto Wolff.
Toto Wolff.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Red Bulls Sergio Pérez startar först i söndagens F1-lopp i amerikanska Miami. Om mexikanen vinner loppet har han chansen att gå upp i ledning framför stallkamraten och regerande mästaren Max Verstappen, som startar först på nionde plats.

Tvåa i startfältet är Aston martins Fernando Alonso, för första gång i första startled sedan 2007, och i andra startled återfinns Ferraris Carlos Sainz och danske Kevin Magnussen.

Annons

Det är första gången Haas, som Mangussen kör för, har en så framträdande startplacering i ett Grand Prix.

Långt bak i fältet återfinns sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton på plats 13, medan den brittiske landsmannen och stallkamraten George Russell slutade sjätte bäst i kvalet.

Förarna klagade på Mercedesbilen, och stallchefen Toto Wolf beskrev den som helt enkelt för dålig.

– Jag ser ingen glädje i att sluta sexa. Det finns en brist på förståelse för vad som gör den här bilen så vidrig, säger Toto Wolff.

Ferraris andre förare Charles Leclerc kraschade med en och en halv minut kvar vilket orsakade röd flagg och beslutet fattades därefter att kvalet inte skulle återupptas. Monegasken startar sjua.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons