Annons

MFF-backen: Vi siktar på tredjeplatsen

Få tror att Malmö FF ska kunna utmana om de två topplatserna i Champions League-gruppen.
En tredjeplats kan dock ge fortsatt spel i Europa League-slutspelet.
Fotboll • Publicerad 15 september 2021
Malmö FF-försvararen Franz Brorsson i kamp med den svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski, som hoppade in för Juventus i slutet av matchen som den italienska storklubben vann med 3–0.
Malmö FF-försvararen Franz Brorsson i kamp med den svenske landslagsstjärnan Dejan Kulusevski, som hoppade in för Juventus i slutet av matchen som den italienska storklubben vann med 3–0.Foto: Anders Bjurö/TT

Malmö FF åkte på en tung 0–3-förlust i tisdagskvällens Champions League-premiär hemma mot den italienska storklubben Juventus.

Samtidigt föll ryska Zenit S:t Petersburg med 0–1 borta mot regerande CL-mästaren Chelsea på Stamford Bridge i London.

Annons

De två storklubbarna har därmed kopplat ett tidigt grepp om de två främsta platserna i grupp H, som ger en plats i turneringens åttondelsfinaler efter nyår.

Trean får dock möta en grupptvåa från Europa League i ett playoffmöte över två matcher om en plats i den turneringens 16-delsfinal.

– Vi siktar ju på tredjeplatsen, det är fullt rimligt, tycker jag. Det var skönt att de också fick noll poäng, säger Franz Brorsson.

"Lär sig väldigt mycket"

I Champions League väntar närmast just Zenit på bortaplan i S:t Petersburg den 29 september.

– En vinst mot dem öppnar ju upp stora chanser. De är väl egentligen dem vi ska plocka poäng av, säger Brorsson.

Mot Juventus stod MFF upp bra i drygt 20 minuter, men kort därefter kom det första baklängesmålet och sedan avgjorde bortalaget med två snabba mål i slutet av den första halvleken.

Trots smällen tar MFF-spelarna med sig en bra känsla inför den resterande delen av gruppspelet.

– Man lär sig väldigt mycket av matchen. Det är det som är det bästa med de här matcherna. Det ger mycket erfarenhet, mycket lärdom, säger Søren Rieks och fortsätter:

– Jag förväntar mig att vi gör det bättre i nästa match och vi ser fram emot alla matcher. Vi har drömt om att vara med i Champions League. Bara för att vi förlorar med 0–3 mot Juventus är det inte så att vi inte ska spela fler matcher. Vi kommer att se fram emot nästa match mot Zenit, det ska bli häftigt.

Djurgården väntar på lördag

Närmast får dock MFF ladda om för ett toppmöte i allsvenskan när serieledaren Djurgården kommer till stadion på lördag. Tabellfyran Malmö är tre poäng efter Stockholmslaget, som har lika många poäng som tvåan AIK (37) och en poäng mer än trean Elfsborg.

Annons

– Det är en toppmatch och tre viktiga poäng står på spel. Det är ganska skönt att det kommer en toppmatch, det gör att det är lättare att ladda om, säger Søren Rieks.

Fakta: Grupp H i Champions League

Resultat och kommande matcher i grupp H av Champions League:

14 september: Malmö FF–Juventus 0–3, Chelsea–Zenit S:t Petersburg 1–0.

29 september: Zenit–MFF, Juventus–Chelsea.

20 oktober: Chelsea–MFF, Zenit–Juventus.

2 november: MFF–Chelsea, Juventus–Zenit.

23 november: MFF–Zenit, Chelsea–Juventus.

8 december: Juventus–MFF, Zenit–Chelsea.

De två främsta går vidare till åttondelsfinal i CL – trean får möta en grupptvåa från Europa League i ett playoffmöte över två matcher om en plats i den turneringens 16-delsfinal. För gruppfyran är det slutspelat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons