Annons

Michelle är bäst i Skåne!

Köpingebro IF:s målspruta Michelle Lidberg är överlägset bäst i YA-sportens skytteliga men hon nöjer sig inte med bara det.
Sport • Publicerad 28 juli 2007
Köpingebro IF:s Michelle Lidberg är för närvarande den målfarligaste fotbollstjejen i hela Skåne. Hon har gjort 37 mål på 13 matcher. @08 Bildbyline:Arkivbild: Thorsten Persson
Köpingebro IF:s Michelle Lidberg är för närvarande den målfarligaste fotbollstjejen i hela Skåne. Hon har gjort 37 mål på 13 matcher. @08 Bildbyline:Arkivbild: Thorsten PerssonFoto: 

Den 15-åriga, 16 i november, anfallaren är dessutom målfarligast i hela Skåne sett till antalet gjorda mål för enskilda spelare i seniorserierna. Bland uppskattningsvis 4 000 skånska tjejer har Michelle nätat flest gånger.

– Jo, jag hade faktiskt koll på att jag leder den skånska skytteligan och det är jätteroligt. Det har gått bra för både mig och hela laget hela säsongen. Mittfältarna har varit duktiga och spelat fram till mig mycket, säger Michelle.

Annons

Michelle har satt nätet i dallring 37 gånger på de 13 matcher som Köpingebro avverkat, vilket ger ett snitt på närmare tre mål per match!

Det var i våras som Köpingebros tränare Roland Carlsson skolade om Michelle från mittback till anfallare och succén lät inte vänta på sig.

– Jag spelade mittback förr om åren för att vi inte hade någon som ville spela där men nu i år när vi saknade en riktig målskytt fick jag flytta upp och prova. Men det är inte helt nytt för mig egentligen. Jag har spelat anfallare i F91-laget tidigare, berättar Michelle.

Av vårens matcher är Michelle mest nöjd med den mot Simrishamn 2 där hon antecknade sig för fem mål.

– Det är bara att hoppas att det fungerar lika bra nu under hösten och att jag kan göra lika många mål till.

Om Michelle lyckas med det kommer hon att skriva in sig i historieböckerna. Rekordet genom alla tider i YA-sportens damskytteliga ligger nämligen på 61 mål och sattes av Brösarps vesselsnabba Petra Hansson för drygt 15 år sedan.

Lite tajtare är det på herrsidan men det är alltjämt Kiviksmittfältaren Jimmie Andersson som tronar överst. Med sina 16 mål är han fyra före närmaste konkurrenter.

Fredrik Sörensson

0411-55 78 17

fredrik.sorensson@ystadsallehanda.se

Annons

asDamskytteligan

37 mål: Michelle Lidberg, Köpingebro.

24 mål: Camilla Karlsson, JAIF/BBK.

13 mål: Sanne Svensson, Onslunda, Linda Danielsson, Gärsnäs 2.

12 mål: Andrea Ekholm, Skurupstjejerna, Anna Holmgren, Sövestad, Jaqueline Oskarsson, Lövestad/Vanstad.

10 mål: Frederica Svanebjär, Sövestad, Sophie Olsson, Onslunda.

9 mål: Emilia Nilsson, Sankt Olof, Erika Gradin, Onslunda.

8 mål: Linda Danielsson, Gärsnäs, Julia Stridh, Tomelilla, Alexandra Jeppsson, JAIF/BBK.

7 mål: Jessica Jönsson, Hammenhög, Pernilla Eldståhl, Sankt Olof, Frida Nylén, Lövestad/Vanstad.

6 mål: Angelica Fridh, Sjöbo, Camilla Neptune, Skurup, Andrea Ekholm, Skurup, Therese Kronström, Tomelilla, Vendela Starfelt, Köpingebro, Claudia Erlandsson, Svenstorp, Johanna Prahl, Onslunda, Johanna Jönsson, Sjöbotjejerna 2, Frida Hansson, Sjöbotjejerna 2, Angelica Alraek, BW 90.

Annons

asHerrskytteligan

16 mål: Jimmie Andersson, Kivik.

12 mål: Martin Undenius, Lövestad, Johannes Berglund, Svenstorp.

11 mål: Johan Jönsson, Hammenhög, Andreas Nilsson, Sövestad.

10 mål: Peter Nordqvist, BW 90, Andreas Thulin, Spjutstorp.

9 mål: Martin Andersson, Spjutstorp, David Bertilsson, Sankt Olof, Jim Gustavsson, Blentarp, Magnus Månsson, Blentarp, Mattias Thulin, Brösarp.

8 mål: Christian Andersson, BW 90, Jens Ekelund, Köpingebro, Johan Persson, Simrishamn, Eric Persson, Blentarp.

7 mål: Timmy Buhre, Kivik, Björn Skovbye, Kivik, Frans Persson, Onslunda, David Holmqvist, Rynge, Stefan Olsson, Brösarp, Martin Johansson, Brösarp, Emil Åberg, Brösarp, Stefan Pettersson, Gislövsdal, Johan Nilsson, Gislövsdal, Jonas Svensson, Sövestad.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons