Annons

Mikael Ymer till Stockholm Open

Sverigeettan Mikael Ymer nobbade spel i Båstad i somras men har nu sagt ja till spel i Stockholm Open den 15-23 oktober. Det blir första gången på tre år som den yngre av Ymerbröderna spelar i Stockholm.
Tennis • Publicerad 11 augusti 2022
Som bäst har Mikael Ymer varit rankad 67 i världen, i början av 2020. Arkivbild.
Som bäst har Mikael Ymer varit rankad 67 i världen, i början av 2020. Arkivbild.Foto: Nell Redmond/AP/TT

Mikael Ymer har även skrivit kontrakt om att också spela i Stockholm 2023.

"Stockholm Open är för mig en av de roligaste och bästa turneringarna på touren", säger Mikael Ymer i ett pressmeddelande.

Annons

Efter succén med semifinalplatsen i Washington i förra veckan klättrade svensken rejält på ATP-rankningen, från 115:e till 77:e plats. Som bäst har Mikael Ymer varit rankad 67 i världen, i början av 2020.

Turneringsgeneralen Thomas Enqvist är mycket nöjd efter klartecknet från Ymer.

"Mikael Ymer är en spännande spelare med ett stort spel, och jag tror väldigt mycket på Micke. Han är också en viktig person för svensk tennis, både som framgångsrik spelare och som inspiratör för många unga svenska tennistalanger", säger Thomas Enqvist.

Arrangörerna av Stockholm Open hoppas också kunna bjuda på en comeback för den skadedrabbade världstvåan Alexander Zverev. Tysken har inte spelat på touren sedan han skadade sig under semifinalen i Franska mästerskapen mot Rafael Nadal. Skadan tvingade Zverev att avbryta matchen.

Tysken förväntas nu vara tillbaka i spel i US Open i slutet av augusti och har bekräftat att han kommer till Stockholm Open.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons