Annons

Mikkel tillbaka som vinnare - Johannesson fick rött kort

Det blev 0– 5 senast utan Mikkel Hindersson i laget. Men med dansken tillbaka fick Gröstorp revansch. Rekord besegrades med 5– 3 och Hindersson vann sina två matcher.
Sport • Publicerad 24 november 2008
Mikkel Hindersson vann två matcher när Gröstorp besegrade Rekord. Arkivbild:Foto: 

- Han vann ganska enkelt både mot Kim Nylander och Kristian Karlsson. Mikkel är viktig för laget. Han är ett starkt kort på andrabordet, sade Peter Gustafsson, Gröstorps tränare.

Glädjande för Gröstorps del var också att inte bara Hindersson visade vinnarmentalitet. Övriga tre spelare, Hong Zhi Jian, Gavin Rumgay och Andreas Ohlsson, bidrog också till segern genom att vinna var sin match.

Annons

Mest anmärkningsvärt var kanske att den kritiserade skotten Rumgay besegrade Rekords kines Gao Wei.

- Det var starkt. Gavin har spelat upp sig på slutet och han blir bättre och bättre. Han var nära att vinna två matcher i dag, men förlorade med 13-11 i skiljeset mot Christoffer Petersen, sade Gustafsson.

En annan anmärkningsvärd händelse under matchen var att Gröstorpscoachen Björn Johannesson fick rött kort och blev uppvisad på läktaren efter att ha gett Gavin Rumgay allt för tydliga råd under spelets gång, vilket är otillåtet.

- Jag gestikulerade lite väl mycket. Jag fick först gult kort men sedan fortsatte jag och då fick jag rött kort, sade Björn Johannesson.

Var det rätt av domarna tycker du?

- Ja, reglerna är väl sådana, men samtidigt tycker jag att det var lite löjligt eftersom jag bara gestikulerade och inte sa någonting, sade Johannesson, som förmodligen har en avstängning att vänta på grund av det inträffade.

Trots segern ligger Gröstorp kvar som nästjumbo.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons