Annons

Miljonböter för Parken-dansk

Den 31-årige dansken, som i juni 2007 attackerade domaren Herbert Fandel under EM-kvalet mellan Danmark och Sverige i Parken, dömdes i Köpenhamns tingsrätt på onsdagen att betala 900 000 danska kronor (1,2 miljoner svenska) till DBU, det danska fotbollsförbundet.
Sport • Publicerad 18 november 2009
Till vänster: Händelsen som föregår attacken från en dansk supporter på domaren Herbert Fandel som leder till att matchen mot Sverige på EM-kvalmatch på Parken i Köpenhamn på lördagen stoppas. Christian Poulsen slår ett knytnävslag i magen på Markus Rosenberg och Sverige tilldöms straff. Efter överläggningar tilldöms Sverige segern med 3-0. Arkivbilder: SCANPIX
Till vänster: Händelsen som föregår attacken från en dansk supporter på domaren Herbert Fandel som leder till att matchen mot Sverige på EM-kvalmatch på Parken i Köpenhamn på lördagen stoppas. Christian Poulsen slår ett knytnävslag i magen på Markus Rosenberg och Sverige tilldöms straff. Efter överläggningar tilldöms Sverige segern med 3-0. Arkivbilder: SCANPIXFoto: 

Attacken innebar &tstr; förutom att Danmark dömdes som förlorare med 0&tstr;3 &tstr; att DBU bötfälldes av det europeiska fotbollsförbundet (Uefa) och att två kvalmatcher fick spelas i Århus med betydligt mindre publikintäkter.

Ägaren till arenan, Parken Sport och Entertainment, har tidigare beslutat att dra tillbaka ett krav om 7 miljoner danska kronor på 31-åringen. Denne har tidigare avtjänat ett fängelsestraff på 20 dagar för intrånget.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons