Annons

Missräkning för stjärnspäckat PSG

Vad händer om man klämmer in Neymar, Kylian Mbappé och Lionel Messi samma startelva?
Inte mycket, bevisligen.
Ett stjärnfyllt Paris SG fick bara 1–1 med sig borta mot Club Brügge i Champions League.
Fotboll • Publicerad 16 september 2021
Lionel Messi får vänta på första målet i Paris SG.
Lionel Messi får vänta på första målet i Paris SG.Foto: Olivier Matthys/AP/TT

För första gången sedan Lionel Messis sensationella övergång från Barcelona till Paris SG startade han tillsammans med de offensiva lekkamraterna Neymar och Kylian Mbappé.

Målkalas, tänkte nog många. Många tänkte fel.

Annons

– Vi försökte att försvara kollektivt för att inte ge dem något utrymme. Jag gjorde två, tre räddningar, som inte var särskilt svåra dessutom, säger Brügges målvakt Simon Mignolet enligt BBC.

Det planenliga ledningsmålet kom visserligen för det franska storlaget redan i den 15:e minuten. Ander Herrera tryckte in 1–0 med vänsterfoten, fint framspelad av Mbappé.

Brügges kvittering

Men nederlagstippade Brügge fortsatte att hota i offensiv riktning. Till slut fick de också betalt.

Eduard Sobol slog en låg passning snett inåt bakåt från vänsterkanten och lagkaptenen Hans Vanaken smällde in 1–1 via Presnel Kimpembes benskydd efter en knapp halvtimme.

PSG:s tränaren Mauricio Pochettino var uppenbart missnöjd i paus, och gjorde dubbla byten direkt. Danilo och Julian Draxler in, Georginio Wijnaldum och Leandro Paredes ut.

Några minuter senare kom dock nästa smäll för bortalaget. Mbappé tvingades kliva av med smärtor, och ersattes av Mauro Icardi.

"Väldigt bra kollektivt"

Men bytena hjälpte inte – och både Neymar och Lionel Messi fick lämna planen utan varken mål eller assist.

– Ingen i laget kan vara glad med sin prestation och ingen kan vara nöjd med resultatet. Vi kom hit för att ta poäng, alla poäng. Hatten av för Club Brügge. De ville det mer än oss ikväll och förtjänade poängen, säger Pochettino enligt BBC.

Resultatet lär säkerligen glädja gruppmotståndarna Manchester City och Emil Forsbergs RB Leipzig, som hade ett målkalas på Etihad Stadium

Tyskarnas defensiv fick sig ett bryskt uppvaknande när Leipzig föll med 3–6. Den tidigare PSG-spelaren Christopher Nkunku gjorde ett imponerande hattrick för det tyska topplaget – men det hjälpte föga.

Annons

– Leipzig ger aldrig upp. De har ett väldigt speciellt sätt att anfalla på. De kör allt eller inget, säger Manchester Citys tränare Pep Guardiola till BT Sport.

– De har ett ungt lag, och är så aggressiva och starka. Ett fantastiskt lag. Leipzig sänder ett bra budskap till fotbollen. Kvaliteten på spelarna var bättre i dag, det var anledningen till att vi vann.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons