Annons

Skadad Nadal drar sig ur Wimbledon

Rafael Nadal drar sig ur Wimbledon. Den före detta världsettan är skadad.
Tennis • Publicerad 7 juli 2022
Rafael Nadal spelade kvartsfinalen med en bristning i ena magmuskeln.
Rafael Nadal spelade kvartsfinalen med en bristning i ena magmuskeln.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Spanjoren spelade kvartsfinalen mot Taylor Fritz med en sju millimeter lång bristning i en magmuskel. Hans pappa ska ha bett honom att dra sig ur redan då, men 36-åringen spelade vidare och vann den spännande femsetaren.

Hoppet levde därmed för Nadal att lyckas vinna alla fyra grand slam under ett och samma kalenderår. Men dagen innan semifinalen mot australiern Nick Kyrgios meddelade han att det inte blir något mer spel i årets Wimbledon.

Annons

– Jag funderade hela dagen på hur jag skulle göra, men det är inte meningsfullt att fortsätta, skadan blir värre och värre, säger Nadal på en presskonferens och berättar att han inte kan utföra de normala rörelserna han behöver för sitt spel.

– Skadan kan bara bli värre. Jag fattade beslutet eftersom jag inte kan vinna matcher så här.

Kyrgios tilldelas därmed segern och är klar för finalen. Där möter han antingen Novak Djokovic eller hemmahoppet Cameron Norrie.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons