Annons

Nadal: "Kan inte fortsätta som nu"

Rafael Nadal, 36, vill skörda nya tennisframgångar.
Men inte på samma premisser som nu.
Tennis • Publicerad 6 juni 2022
Rafael Nadal servar under Franska mästerskapen.
Rafael Nadal servar under Franska mästerskapen.Foto: Michel Euler/AP/TT

För fjortonde gången stod Rafael Nadal som slutsegrare i Franska mästerskapen efter att ha besegrat norrmannen Casper Ruud i söndags i tre raka set. Det var spanjorens 22:a grand slam-titel och han har siktet inställt på fler – närmast Wimbledon som inleds i slutet av juni.

För att kunna spela Franska mästerskapen behövde Nadal få injektioner i sin ena fot för att bedöva smärtan.

Annons

– Roland Garros är Roland Garros. Alla vet hur mycket den här turneringen betyder för mig så jag ville ge mig själv en chans, och det här var enda sättet, så jag gjorde det, säger Nadal enligt BBC.

Men i kommande turneringar vill han inte göra på samma sätt.

– Med tanke på omständigheterna så kan jag inte fortsätta spela som nu, och det vill jag inte.

Han säger att han kommer spela Wimbledon om hans kropp är redo, för det är en turnering som han absolut inte vill missa.

Framöver kommer han att genomgå ytterligare behandlingar för sin fot. Fungerar inte det kan operation bli aktuellt – något han helst undviker.

– Då måste jag fråga mig själv om jag är redo för en stor operation som kanske inte garanterar att jag kommer att fortsätta vara konkurrenskraftig – och som kan ta lång tid att komma tillbaka ifrån, säger hon.

Nadal har inlett säsongen med att vinna de två första grand slam-turneringarna: Australian Open och Franska mästerskapen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons