Annons

Napoli stoppar nya afrikanska spelare från mästerskap

Fotboll • Publicerad 3 augusti 2022
Napolis ägare, Aurelio De Laurentiis, tänker inte värva afrikanska spelare, såvida de inte bojkottar afrikanska mästerskapen. Arkivbild.
Napolis ägare, Aurelio De Laurentiis, tänker inte värva afrikanska spelare, såvida de inte bojkottar afrikanska mästerskapen. Arkivbild.Foto: Marco Vasini/AP/TT

Napoli kommer inte att köpa afrikanska spelare om de inte lovar att inte spela i Afrikanska mästerskapen.

Det säger den italienska fotbollsklubben ägare Aurelio De Laurentiis. Han är trött på att lagets afrikanska spelare är borta på vintern för att spela just Afrikanska mästerskapen.

Annons

De Laurentiis anser att det inte lönar sig att ta in spelare från den kontinenten, om de inte skriver på att de avstår från rätten att delta i mästerskapen.

Afrikanska mästerskapen hålls vartannat år. Turneringen i år var ursprungligen tänkt att hållas förra året, men sköts upp på grund av coronapandemin.

Hur detta påverkar de afrikanska spelarna i Napoli, Victor Osimhen och André Zambo Anguissa, framgår inte.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons