Annons

Neymar får mångmiljonbot: Dussintals överträdelser

Superstjärnan Neymar har ålagts att betala böter på motsvarande drygt 36 miljoner svenska kronor. Anledningen till böterna är att bland annat att han anlagt en konstgjord sjö utan tillstånd.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2023
Neymar. Arkivbild.
Neymar. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Neymar bötfälls på grund av att han, enligt de brasilianska myndigheterna, "bland dussintals överträdelser" utvann vatten från en flod, inkluderade omfattande landskapsarkitektur och använde sand ämnad för badstränder – allt utan nödvändiga tillstånd.

Neymar har 20 dagar på sig att överklaga straffet.

Annons

För ungefär två veckor sedan meddelade de brasilianska myndigheterna att de hade hittat "olika miljööverträdelser" vid Neymars lyxfastighet. där arbetare var i färd med att bygga en konstgjord sjö med tillhörande strand.

Efter upptäckten av miljöbrotten spärrade myndigheterna av platsen och beordrade att all aktivitet på området skulle upphöra. Enligt brasilianska medier valde Neymar då att i stället att ordna en fest och bada i sjön på området.

Neymar, 31, köpte lyxfastigheten 2016. Enligt brasilianska medier inkluderar lyxfastigheten bland annat en helikopterplatta, spa och gym.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons