Annons

NFL-stjärna skrev på historiskt kontrakt

Patrick Mahomes kan skratta hela vägen till banken.
Kansas City Chiefs quarterback har skrivit på tidernas största kontrakt inom amerikanska fotboll och får motsvarande fem miljarder kronor för att spela i klubben de kommande tolv åren.
Amerikansk fotboll • Publicerad 7 juli 2020
Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes firar segern Super Bowl-segern i vintras. Nu har ett nytt guldregn fallit över honom.
Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes firar segern Super Bowl-segern i vintras. Nu har ett nytt guldregn fallit över honom.Foto: Morry Gash/AP/TT

Patrick Mahomes har med sitt nya kontrakt blivit den bäst avlönade spelaren i all amerikansk lagsport genom tiderna.

Enligt tv-kanalen ESPN får Mahomes 450 miljoner dollar för tio års spel. Och det utöver de drygt 52 miljoner han får för de kommande två åren som det redan fanns ett kontrakt skrivet för. Mahomes kan heller inte bli bortbytt så länge kontrakter gäller.

Annons

Och Kansas City Chiefs ordförande Clark Hunt är nöjd.

– Sedan han kom till Chiefs för bara några år sedan har Patrick utvecklats till en av de mest profilstarka idrottarna inom all sport. Med sitt dynamiska spel och sin smittande personlighet är han en av de mest igenkända och älskade personerna som någonsin burit Chiefs tröja, säger han.

24-årige Patrick Mahomes ledde sitt lag till vinst i årets Super Bowl, där Chiefs besegrade San Francsisco 49ers med 31–20. På vägen till finalen i NFL passade han till 26 touchdowns. Efter fjolårssäsongen utsågs han till ligans mest värdefulle spelare.

Exakt hur mycket hans nya kontrakt är värt är oklart, då flera olika summor figurerat, och klubben har inte velat avslöja avtalets alla villkor. Men även de mest modesta uppgifterna på 450 miljoner dollar är mer än det gällande rekordet, de 426,5 miljoner dollar basebollspelaren Mike Trout i fjol förhandlade sig till för tolv års spel i Los Angeles Angels.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons