Annons

Nominera din klubb!

Många idrottsföreningar har det kämpigt. Såväl ekonomiskt som i rekryteringen av aktiva och ledare. Inte minst därför blir Idrottsgalan i Surbrunnsparken 7 februari en välbehövlig och välförtjänt hyllning av det lokala idrottslivet.
Sport • Publicerad 26 november 2008
Några av förra årets vinnare på Idrottsgalan. Arkivbilder: YA
Några av förra årets vinnare på Idrottsgalan. Arkivbilder: YAFoto: 

Att det finns massor av föreningar och personer som lägger ner ett stort jobb på att föra den lokala idrotten framåt råder det ingen tvekan om. Nomineringarna till de olika prisklasserna i Idrottsgalan strömmar in och ända fram till 31 december finns det möjlighet att lägga ett gott ord för just din förening och din tränare. Eller varför inte lyfta fram eldsjälen i din förening eller domaren som alltid ställer upp?

Spridningen bland de som hittills har nominerats är stor. Elitklubbar som Ystads IF (handboll) och Gröstorps IF (bordtennis) har nominerats för sina SM-semifinaler men även mindre föreningar som IK Pandora och Gärsnäs AIS har fått röster för sin avancemang i fotbollens seriesystem. Hittills har ett 20-tal klubbar nominerats och juryn kommer att få stora problem att välja ut de tre finalisterna. Årets ambassadör 2007 blev handbollstränaren Kent "Harry" Andersson. Ska det bli en handbollstränare även den här gången? Robert Hedin har blivit ny förbundskapten för Norge och lär vara en het kandidat, liksom Onslundasonen Tom Prahl som gjort en strålande säsong som TFF-tränare.

Annons

Två nya priser delas ut, nämligen till den främste manlige respektive kvinnliga idrottaren. Landslagskometen i handboll Niclas Ekberg har redan fått en del röster, liksom våra duktiga brottare och simmare. EM-guldmedaljören från Ystads Budoklubb, Anders Ödahl, är en annan stark kandidat som nominerats. På damsidan finns det framstående deltagare inom stora lagidrotter som fotboll och handboll, men även inom individuella sporter som karate, simning och hästsport.

Att lägga ett gott ord för din favorit kostar ingenting. Gå in på idrottsdagen.se och nominera människor och föreningar från sydöstra Skåne i en eller flera av följande prisklasser:

Årets eldsjäl.Till en person som visat upp ett brinnande engagemang och gjort en betydande insats för det lokala idrottslivet.

Bästa idrottare manlig.Till den man som uppnått de bästa idrottsliga resultaten och som representerar en klubb i sydöstra Skåne.

Bästa idrottare kvinnlig.Till den kvinna som uppnått de bästa idrottsliga resultaten och som representerar en klubb i sydöstra Skåne.

Årets ambassadör.Den person som har sina idrottsliga rötter i sydöstra Skåne men som i sin karriär framförallt är aktiv på and-ra platser på vår jord. Är framgångsrik och en god representant för vårt område.

Årets förening.Den förening som har haft stora sportsliga framgångar under året men också haft god ordning på sin verksamhet i övrigt.

Årets ungdomsförening.Den förening som kan visa upp bredd i sin verksamhet, som tar ett utpräglat socialt ansvar och betonar alla barns lika värde.

Årets ledare.Den ledare som har lyckats skapa goda resultat för sin klubb eller sina adepter och samtidigt varit en god förebild.

Årets domare.Den domare som har varit framgångsrik i sitt uppdrag samt upparbetat förtroende och respekt bland aktiva och ledare samt varit ett föredöme för sina domarkollegor.

Årets talangkommer att utses av YA-sportens ungsportredaktion och vinnaren återfinns bland de tolv som blivit Månadens talang under 2008.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons