Annons

Ny förlust för Skurup

Toppen mötte botten, men det blev jämnare än vad många på förhand trott. Skurup har skaffat sig den tråkiga vanan att stapla hedersamma förluster på hög.
Sport • Publicerad 22 november 2008

- Vi spelar bra nästan hela matchen, men vi slarvar bort chansen lite med tio minuter kvar, kommenterade Ion Vargalui, tränare i Skurup.

Gästerna hade dessförinnan inte haft den allra mest optimala uppladdningen.

Annons

På grund av den plötsliga novemberhalkan fastnade laget i bilkö utanför Lund, och väl framme i Eslöv hann man bara precis snöra på dojorna och springa ut till avkast. Trots de miserabla förberedelserna gjorde Skurup en bra inledning på matchen.

Efter tio minuter stod det 6-5 till gästerna. - Sen tog Eslöv över. Vi spelade bra försvar men våra målvakter fick inte riktigt tag på bollarna, förklarade Ion Vargalui.

I paus var avståndet upp till Eslöv fyra bollar, och detta skulle stå sig till slutsignalen. Med tio minuter kvar hade Skurup trots allt chansen. Det stod 27-24 till hemmalaget och Skurup kontrade.

- Men så missade vi. Vi missade tyvärr tre straffar och fyra frilägen i andra halvlek. Och ändå spelar vi lika i halvleken! kommenterade Skurupstränaren.

Skurup har en bra förstauppställning där framför allt Andreas Folkstrand, Alexander Mårtensson och Sebastian Rasmusson ofta glänser. Så även i dag.

Bakom denna trio är det tunnare och det syns ofta i slutet av matcherna. Man kommer nära men inte ända fram. - Men det ska sägas att Eslöv är ett riktigt bra lag. De hade bland annat en gammal elitseriemålvakt i mål, Johan Tholin, sa Ion Vargalui.

Peter Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons