Annons

Ny fotbollsläktare invigd

Det spelades flera fotbollsmatcher i sydöstra Skåne på torsdagen. Men det var i Vanstad det skapades läktarhistoria. Där invigdes nämligen den nya läktaren när Vanstads IF och Svenstorps IF spelade 3–5 (1–3)
Sydöst • Publicerad 19 april 2018
Såhär ser den ut, den nya läktaren i Vanstad.
Såhär ser den ut, den nya läktaren i Vanstad.Foto: Mark Hanlon

Herrar

Division 5 sydöstra

Annons

Öja- Spjustorp 0-3 (0-0)

Två nollor sprack när Öja hemmaspelade mot Spjutstorp och förlorade med 0-3 (0-0). För hemmalagets del rök förlustnollan och för gästernas del nollan i poängkolumnen.

– Gästerna tog en helt rättvis seger. Den kan vi aldrig snacka bort, även om vi höll emot bra i 45 minuter, menade hemmalagets tränare Pär Håkansson.

Hemmalagets låga försvarsspel fungerade tillfredsställande före paus, men samtidigt fick hela laget jobba hårt för att freda kassen och när man väl erövrade bollen var det flera mil fram till Spjutstorps målbur.

– I paus bestämde vi oss för att flytta upp försvarsspelet i andra halvlek, men då straffades vi direkt. Vi har således lite att fundera över inför kommande omgångar, även om jag menar att vi måste bli mera bollkontrollerande för att utvecklas som lag, sa Pär Håkansson som inte pekade ut någon särskild spelare för sin prestation.

Division 6 sydöstra

Vanstad-Svenstorp 3-5 (1-3)

Vanstad har fått en riktigt tuff start på säsongen med tre raka förluster. Mot Svenstorp började det bra med ett tidigt 1-0-mål, och chans till att utöka ledningen på straff. Hemmalaget bommade dock straffen och istället kvitterade Svenstorp. Av bara farten kom även 2-1 och 3-1 till gästerna innan paus. I andra gick Svenstorp upp till 5-1 innan Vanstad kunde tröstmåla två gånger om.

– Det har gått troll i det. Vi hade bra kontroll på matchen och hade vi fått in 2-0 hade det kanske sluta annorlunda. Vi får grotta ner oss nu och ta nya tag, sa Vanstads tränare Dennie Persson.

Annons

Svenstorps IF var starkast borta mot Vanstads IF.
Svenstorps IF var starkast borta mot Vanstads IF.Foto: Mark Hanlon

Glemmingebro IF–Onslunda IF 2–3 (0–2)

Det blev proppen ur för Onslunda, som på torsdagskvällen bärgade säsongens första seger. Under de första 45 minuterna hade Onslunda gjort två mål, och strax efter paus gjorde man sitt tredje. Men matchen var inte slut där.

– De gör ett reduceringsmål och tätt in på får vi en spelare utvisad. Därefter får vi ännu en utvisning, säger Martin Kure, tränare i Onslunda.

Utvisningarna gav Glemmingebro energi, som därefter gjorde ytterligare ett mål. Någon kvittering fick dock aldrig hemmalaget in. Men Glemmingebrotränaren Stefan Fredriksson, tycker ändå laget är värda tre poäng.

– Vi skapar fler målchanser och spelar ut dem. Tyvärr räcker det inte till idag, säger Stefan Fredriksson.

Martin Kure är inte enig sin tränarkollega.

– Det är vi som skapar flest målchanser. Sen gör vi kanske inte vår bästa match, menar Kure.

Annons

Damer

Division 3

Spjutstorp-Pandora 1-0 (0-0)

Tidig tungviktarmatch mellan två av toppanspiranterna och det var hemmalaget som tog segern efter att Erika Gradin spelat fram matchens lirare Emina Nilsson som var säkerheten själv när läget kom i andra halvlek. Spelmässigt var det en jämn tillställning men gästerna var hämmade av en del skador, bland annat på viktige Henrike Zollfrank, och det utnyttjade Spjutstorp till fullo.

– Skönt att vinna efter matchen senast, det var en helt annan inställning nu. Tycker att vi vann rättvist, för vi hade fler bra lägen, sa Spjutstorpstränaren Jörgen Nilsson och fick medhåll av tränarkollegan i Pandora.

– Rättvist resultat, ja det kan man nog säga. Vi får satsa på att ta dem i YA-cupen i nästa match och jag är egentligen inte särskilt bekymrad. Jag menar, MFF är åtta i allsvenskan och de har vunnit allsvenskan två år i rad. Så vi kan också komma igen, sa Peter Malmborg.

Mats Hedfors
Ulf GummessonSkicka e-post
Wilhelm Nilsson
Niclas LindgrenSkicka e-post
Sören Simonsen
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons