Annons

Ny fotbollsstjärna lämnar Europa – klar för al-Hilal

Mittfältsstjärnan Sergej Milinkovic-Savic, 28, väljer bort spel i Europa för spel i Saudiarabien. Nu står det klart att serben lämnar Lazio för saudiarabiska al-Hilal. Det meddelar klubben på Twitter.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2023
Sergej Milinkovic-Savic, här i Lazios dress, är klar för saudiska al-Hilal. Arkivbild.
Sergej Milinkovic-Savic, här i Lazios dress, är klar för saudiska al-Hilal. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Lazios ägare Claudio Lotito sade på måndagen att Milinkovic-Savic bett om "ett miljöbyte" efter åtta år i Italien. Nu är han klar för en flytt till al-Hilal.

Enligt Transfermarkt noterades Milinkovic-Savic för 69 mål och 59 assist på 341 matcher i Lazio-tröjan, sedan han anslöt till den italienska huvudstadsklubben 2015. Han har även burit kaptensbindeln för klubben.

Annons

Sedan tidigare har al-Hilal värvat mittbacken Kalidou Koulibaly och mittfältaren Rúben Neves från europeiska klubbar.

Att fotbollsstjärnor byter Europa mot Saudiarabien blir allt vanligare.

Bland annat anslöt Cristiano Ronaldo till saudiska al-Nassr i vintras medan Karim Benzema blev klar för al-Ittihad i juni.

Den saudiska regimen – hårt kritiserad av bland annat människorättsorganisationen Amnesty för sin brist på mänskliga rättigheter – storsatsar på fotboll. Utöver att man redan äger Premier League-laget Newcastle, där svenska landslagsduon Alexander Isak och Emil Krafth spelar, har man även börjat pumpa in massvis med pengar i den inhemska fotbollsligan.

Storstjärnor som tackat nej till bud från Saudiarabien i sommar är bland annat Luka Modric och Lionel Messi.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons