Annons

Ny seger för överraskningslaget Rörum

Det satt långt inne. Men till slut kunde Gärsnäs dryga ut sin serieledning via 1–0 mot Yngsjö. I division 6 fortsätter Rörum att överraska, och det blev seger i sista matchen innan uppehållet. I damtrean var Wollsjö närmast tre poäng mot Hyllie. Men det blev en mållös historia till slut.
Fotboll • Publicerad 26 juni 2019
Foto: Pontus Lundahl/TT

Division 5 östra

Gärsnäs–Yngsjö 1–0 (1–0)

Annons

Gärsnäs brukar allt som oftast ta sina fullpoängare med god marginal. Men i våravslutningen hemma mot Yngsjö fick laget nöja sig med en 1–0–seger. Kristofer Mårtensson hette målskytten som fixade biffen.

– Spelmässigt blev det ingen bra säsongsavslutning. Samtidigt som man ska komma ihåg att Yngsjö placerade nio gubbar i den låga försvarslinjen. Det blir liksom trångt om saligheten då, menade Gärsnäs tränare Ola Nilsson.

Trots gästernas försvarsinriktade uppställning och agerande skapade hemmalaget mängder med skarpa målchanser. Skärpan fanns dock inte här den här kvällen, vilket gjorde att hemmatränaren fick uppleva en viss nerv hela vägen fram mot slutsignalen.

– Med normal utdelning skulle vi vunnit med bred marginal, men vi var inte riktigt kliniska när lägens dök upp och fick nöja oss med det viktigaste av allt, nämligen tre pinnar, sa Ola Nilsson

Division 6 sydöstra

Rörum–Gröstorp 2–0 (1–0)

Rörum har varit årets stora överraskning och avslutade vårsäsong på bästa sätt med en seger mot Gröstorp med 2–0.

– Det har väl varit några plumpar under året. Men överlag är jag jättenöjd med första halvan av säsongen, sa Rörums tränare Jonas Tornberg.

Hemmalaget började klart bäst och kopplade ett rejält grepp om matchen. 1–0 kom så småningom på en frispark. Men efter det växte Gröstorp in i matchen och tog över. Gästerna pressade tillbaka Rörum i andra. Men det öppnade också upp ytor bakåt, vilket hemmalaget kunde utnyttja.

Annons

– Hela laget gjorde det bra. Men jag skulle nog vilja lyfta fram backlinjen lite extra, sa tränare Tornberg.

Division 7 södra

Sövestad–Gylle 1–2 (0–0)

Sövestad ville vinna sista matchen inför uppehållet och gick för segern hemma mot Gylle. Vid ställningen 1–1 flyttade hemmalaget därför upp spelare i jakten på tre poäng. Istället blev det noll.

– Vi tyckte det var bättre att gå för vinst, sa Sövestads tränare Johan Nilsson.

Sövestad hade till en början kopplat ett grepp om matchen. Men laget fick inte in bollen, och istället var det Gylle som tog ledningen. Till sist fick SIF ändå in en kvitteringsboll. Men kvitteringen blev betydelselös efter sent vinstmål från Gylle.

– Det ville sig inte riktigt i dag. Vi kom in i deras spel med långbollar, och blev lite ängsliga, sa Johan Nilsson som gav extra beröm till Anton Olsson och Ahmed Abo Shoaeb.

Damtrean

Annons

Hyllie–Wollsjö 0–0

Hyllie hade det mesta av bollinnehavet men Wollsjö de bästa chanserna i en mållös våravslutning.

– Vi var brandskattade och hade bara tolv spelare med oss, men var ändå nära att vinna. Vi hade friläge, öppet mål och några bra skott, sa WAIF–tränaren Patrik Lundberg, vars lag går på semester som tabellåtta – bäst av sydöstlagen.

– Jag är både nöjd och inte nöjd hittills. Vi kan bättre, men har också haft många spelare borta. De är förhoppningsvis tillbaks när vi startar upp igen.

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons