Annons

Spanien sätter press: "Vi måste vinna allt"

Spanien har repat sig snabbt efter förlusten mot Sverige i VM-kvalet.
2–0 mot Kosovo innebär andra raka segern – och en rejäl press på Sverige.
Fotboll • Publicerad 8 september 2021
Pablo Fornals blev målskytt i 2–0-segern mot Kosovo.
Pablo Fornals blev målskytt i 2–0-segern mot Kosovo.Foto: Visar Kryeziu/AP/TT

Spanien fick hård kritik efter 1–2-förlusten mot Sverige i VM-kvalet i torsdags – men efter det har de spanska herrarna lyft sig.

4–0-krossen mot Georgien i söndags följdes upp med en ny seger mot Kosovo, 2–0.

Annons

Ledningsmålet kom i den 32:a minuten efter ett tjusigt anfall där West Hams Pablo Fornals kunde vända upp i straffområdet och dunka in bollen med vänsterfoten.

Rysare i november

I slutminuterna fastställde Manchester City-anfallaren Ferran Torres slutresultatet med sitt 2–0-mål.

Segern innebär att Spanien sätter rejäl press på Sverige i kampen om gruppsegern. Spanjorerna toppar VM-kvalgrupp B på 13 poäng efter sex matcher, fyra poäng före Sverige som dock spelat två matcher färre.

Det ser därmed ut att gå mot ett rysaravgörande den 14 november då Spanien tar emot Sverige i Sevilla i den sista gruppspelsmatchen i VM-kvalet.

Endast gruppettan tar sig direkt till slutspelet i Qatar vintern 2022. Grupptvåan får spela playoff.

Första poängtappet för England

England åkte samtidigt på sitt första poängtapp i VM-kvalgrupp I efter 1–1 borta mot Polen.

Harry Kane skickade in ledningsmålet i den 72:a minuten och England gick mot sin sjätte raka seger i gruppspelet – men på tilläggstid kunde Damian Szymanski bryta sviten genom att sätta dit 1–1-målet.

– Jag har jobbat hårt för det här och kämpat mot skador. Att spela mot England och göra mål är en dröm som blir sann, säger mittfältaren.

England toppar fortsatt grupp I på 16 poäng efter sex matcher, fyra poäng för Albanien och fem före Polen.

Italien tog sin första seger sedan EM-guldet i somras när man besegrade Litauen med hela 5–0 och befäste toppositionen i grupp C.

Annons

Och det var ynglingarna som visade vägen.

21-åriga Juventuslånet Moise Kean blev tvåmålsskytt och däremellan hade Giacomo Raspadori, som gjorde sin första landskamp från start, satt dit en boll.

Italien leder gruppen på 14 poäng efter sex matcher. Fyra före Schweiz och fem före Nordirland, som både spelat två matcher färre.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons