Ny seger för Ystads IF:s damer

Damerna i Ystads IF fortsätter att övertyga i division 2 då man i helgens toppmatch besegrade H65 Gordies på bortaplan i en match där släkten var värst.
Höör • Publicerad 24 november 2014

YIF-målvakten Jessica Roj var nämligen rena muren mot sitt gamla lag i matchen som slutade 24-29.

- Hon var helt formidabel! Jag tror hon gjorde 20 räddningar, varav tre på straff. Men hela laget gjorde en ruskigt bra insats, alla går in och ger järnet när de får chansen oavsett hur mycket speltid de får, sa YIF-tränaren Pierre Gaum, som var mer än nöjd med sitt kollektiv.

Det var emellertid hemmalaget som inledde matchen bäst och ledde med tre bollar ett tag i första halvlek. Men efter en timeout vände YIF på skutan och ledde vid pausvilan.

- Vi gick över till 3-2-1 sista kvarten och det fungerade riktigt bra, konstaterade Gaum.

I andra halvlek handlade det mest om att hålla tempot uppe och kontrollera matchen. Jessica Roj var matchens lirare, men de bägge sjumålsskyttarna Saga Jönsson och Ida Blomberg ska också ha ett extra plus i kanten.

H65 Gordies-Ystads IF 24-29 (13-15)

YIF: Saga Jönsson 7, Ida Blomberg 7, Amanda Larsson 3, Erica Persson 3, Emma Svensson 3, Hanna Andersson 2, Frida Nerman 2, Nellie Olovsson, Jeanette Rasmusson.