Annons

Ny skräll i New York: Barty ute ur US Open

Världsetta och Wimbledon-mästare i somras. Men mot doldisen Shelby Rogers tog det slut för Ash Barty i US Open.
Tennis • Publicerad 5 september 2021
Shelby Rogers jublar efter sin seger mot Ash Barty.
Shelby Rogers jublar efter sin seger mot Ash Barty.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Australiens fixstjärna Ash Barty förlorade med 2–6, 6–1, 6–7 mot Shelby Rogers i tredje omgången. Och det trots ledning 5–2 i tredje och avgörande set.

Men hemmapubliken lyfte amerikanskan när det behövdes som mest och hjälpte henne att komma ikapp och vinna i tiebreak.

Annons

– Jag försökte bara kämpa om varje poäng. Ni var helt fantastiska och jag ville inte lämna turneringen, sade 43-rankade Rogers i segerintervjun på innerplan.

– Jag tänkte bara: Vinn en poäng till, håll dig kvar, det kan ju inte gå sämre än tidigare, du har ju förlorat alla andra gånger mot henne, så testa nåt nytt.

Rogers får nu möta 18-åriga Emma Raducanu om en plats i kvartsfinalen. Brittiskan kvalade in till turneringen och har ännu inte ställts mot någon seedad spelare. Hon är rankad 150 och en av de tonåringar som skrällt sig vidare i New York.

– Det visar bara hur stark nästa generation spelare är. Jag tror att vi inspirerar varandra till att spela bättre. Jag ville också ta mig till andra veckan, det var en extra motivation, säger hon efter att ha vunnit med 6–0, 6–1 mot spanjorskan Sara Sorribes Tormo.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons