Annons

Ny tung förlust för IFK Ystad

Det är sannerligen inte IFK Ystads höst. På lördagen förlorade laget igen – denna gången i derbyt borta mot IFK Trelleborg med 26–24, trots att man ledde med 13–11 i paus.
Sport • Publicerad 25 november 2006

Det röda Ystadslaget gjorde en klart godkänd första halvlek, men lyckades inte bibehålla spelet i andra, då man uppträdde på tok för ängsligt.

Bristen på självförtroende såg ut att hämma IFK Ystads spelare på ett avgörande sätt. I anfallsspelet verkade det som om de varken litade på sig själva eller sina medspelare, vilket gjorde att de ofta körde fast och sedermera tvingades till desperata avslut.

Annons

Positivt i IFK Ystad var att laget lyckades reducera antalet tekniska fel jämfört med tidigare i höst. Dessutom visade Henrik Knudsen att han är på väg mot den form han saknat hela säsongen.

Men trots att dansken spelade någorlunda bra var han givetvis lika besviken som alla andra i IFK Ystad efter matchen.

– Det är riktigt, riktigt tungt, men vi får inte ge upp. Vi är fortfarande inne på första delen av säsongen och vi har precis fått ny tränare, säger Henrik Knudsen, som antyder att hans gryende form är en följd av det omstridda tränarbytet i IFK Ystad för en och en halv vecka sedan.

Ulf Gummesson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons